Mijn Tuin Producten

De Betula pubescens , Berk kopen

Opzoek naar de De Betula pubescens plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je De Betula pubescens kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over De Betula pubescens

De plant Betula pubescens, ook bekend als de Europese witte berk, is een winterharde bladverliezende boom die inheems is in Europa en delen van Azië. De boom dankt zijn naam aan zijn witte schors, die glad is en vaak in dunne laagjes afbladdert. De bladeren van de Betula pubescens zijn driehoekig van vorm en hebben een getande bladrand. De plant bloeit in het voorjaar, waarbij de mannelijke bloemen geel gekleurd zijn en de vrouwelijke bloemen groenachtig wit. De vrucht van de boom is een kleine noot die omgeven is door een papierachtige vleugel. De Betula pubescens groeit het best op goed doorlatende grond en geeft de voorkeur aan volle zon tot halfschaduw.

De Betula pubescens Berk  verzorgen

Voor de verzorging van een Betula pubescens plant moet u hem regelmatig water geven en om de paar weken bemesten. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te snoeien om nieuwe groei te stimuleren. Deze plant gedijt het beste in de volle zon of halfschaduw.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.