Mijn Tuin Producten

Honingboom , Styphnolobium japonica kopen

Opzoek naar de Honingboom plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Honingboom kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Honingboom

De honingboomplant (Asarum canadense) is een soort wilde gember die inheems is in Noord-Amerika. De plant heeft grote, hartvormige bladeren en produceert kleine, bruine bloemen in het voorjaar. De wortels van de plant worden gegeten door beren en andere dieren, wat helpt om de geur van de plant via hun vacht te verspreiden. De honingboom wordt door imkers gebruikt als bron van nectar voor bijen. De bloemen van de honingboom trekken bijen aan met hun sterke geur, en de bijen verzamelen nectar van de bloemen om honing te maken.

Honingboom Styphnolobium japonica  verzorgen

De beste manier om voor een honingboomplant te zorgen is hem regelmatig water te geven, vooral tijdens de zomermaanden. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet nat. Bemest hem in de lente en de zomer eenmaal per maand met een uitgebalanceerde meststof. Snoei hem af en toe om zijn vorm en grootte in toom te houden. Honingboomplanten kunnen gevoelig zijn voor ziekten en plagen, dus let op tekenen van problemen en behandel ze dienovereenkomstig.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.