Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

ficus elastica , Rubberplant kopen

Opzoek naar de ficus elastica plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je ficus elastica kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant en meer informatie over deze plant, zodat je weet of deze plant goed aansluit.

Extra Informatie

Meer informatie over ficus elastica

Ficus elastica is een groenblijvende boom of struik, inheems in Zuidoost-Azië. De plant heeft donkergroene bladeren met een leerachtige textuur en witte nerven. Ficus elastica wordt algemeen gebruikt als sierplant in tuinen en huizen. De plant is vooral bekend om zijn vermogen om luchtwortels te produceren, die kunnen worden getraind om uit te groeien tot nieuwe bomen. Deze "steunwortels" vormen een natuurlijk ondersteuningssysteem voor de plant, waardoor deze kan groeien in gebieden met een slechte bodemkwaliteit of beperkte ruimte. Ficus elastica wordt ook gebruikt als bonsaiboom en is tweemaal opgenomen in het Guinness World Records boek voor zijn grootte.

ficus elastica Rubberplant  verzorgen

De Ficus elastica, of rubber vijg, is een populaire groenblijvende kamerplant die bekend staat om zijn glanzende bladeren en gemakkelijke verzorging. Deze plant doet het het beste in helder, indirect licht en verdraagt een breed scala aan temperaturen. Hier volgen enkele tips voor de verzorging van uw rubber vijg: - Houd de grond vochtig, maar niet nat. Een goed gedraineerd potmengsel is belangrijk. - Zet de plant op een lichte plaats, maar vermijd direct zonlicht. - Om de week bemesten met vloeibare meststof. - Jaarlijks in het vroege voorjaar verpotten met een potgrond speciaal voor kamerplanten.

Andere planten:

Handige producten

heggenschaar

Heggenschaar

Beste heggenscharen

hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger

Bladblazer

Beste bladblazer

bodemverwerker

Bodemverwerker

Beste bodemverwerkers

Tuinkussen

Beste tuinkussens

tuinset

Tuinset

Beste tuinset

Hangmat

Beste hangmatten

Tuinbank

Beste tuinbanken