Mijn Tuin Producten

Dypsis Lutescens , Areca Goudpalm kopen

Opzoek naar de Dypsis Lutescens plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Dypsis Lutescens kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Dypsis Lutescens

Dypsis lutescens, ook bekend als de gouden rietpalm, is een bloeiende plantensoort uit de Arecaceae-familie. Het is een kleine tot middelgrote palm die tot 10 meter hoog kan worden, met geveerde bladeren die tot 2 meter lang kunnen worden. De vruchten zijn eetbaar en worden op lokale markten verkocht. De soort komt voor in Madagaskar en andere delen van Zuidoost-Azië. Op Madagaskar wordt hij gebruikt als sierplant in tuinen. Hij is geïntroduceerd in andere delen van de wereld, waaronder Hawaï en Puerto Rico.

Dypsis Lutescens Areca Goudpalm  verzorgen

De beste manier om een Dypsis Lutescens plant te verzorgen is door hem veel zonlicht en water te geven. Zorg voor een goede drainage in de pot en gebruik een lichte, goed drainerende potgrond. Bemest de plant maandelijks met een uitgebalanceerde meststof, verdund tot de helft van de sterkte die op de verpakking wordt aanbevolen.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.