Mijn Tuin Producten

Dracaena Marginata , Drakenbloedboom kopen

Opzoek naar de Dracaena Marginata plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Dracaena Marginata kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Dracaena Marginata

De Dracaena Marginata is een tropische plant die oorspronkelijk uit Afrika komt. Het is een wintergroene vaste plant die het beste groeit in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. De Dracaena Marginata heeft geurende witte bloemen en kan tot 1,5 meter hoog worden. Hij wordt vaak gebruikt als kamerplant omdat hij helpt bij het filteren van giftige stoffen zoals benzeen, formaldehyde en trichloorethyleen.

Dracaena Marginata Drakenbloedboom  verzorgen

Dracaena Marginata planten houden van helder indirect licht en een matige luchtvochtigheid. Ze hebben niet veel water nodig, maar ze moeten wel regelmatig water krijgen. Wacht met water geven tot de bovenste grondlaag droog aanvoelt en geef dan pas grondig water. U kunt zien of uw plant water nodig heeft als de bladeren geel of bruin beginnen te verkleuren. Zorg ervoor dat u uw plant niet te veel water geeft, want dit kan wortelrot veroorzaken. Als u denkt dat uw plant te veel water krijgt, wacht dan tot de bovenste grondlaag droog aanvoelt en til dan de pot op - als de pot zwaar is, dan heeft hij te veel water gekregen.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.