Mijn Tuin Producten

Koffieplant , Brievenbusplantje kopen

Opzoek naar de Koffieplant plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Koffieplant kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Koffieplant

De koffieplant is een bloeiende plant die de koffieboon produceert, die wordt gebruikt om koffie te maken. De plant komt oorspronkelijk uit Afrika en is in veel landen over de hele wereld geteeld. De koffieplant groeit het best in een tropisch klimaat en heeft goed gedraineerde grond nodig. Hij kan 3 tot 4 meter hoog worden. De bladeren van de koffieplant zijn donkergroen en glanzend, en de bloemen zijn wit of lichtroze. De vrucht van de plant is een steenvrucht (een vlezige vrucht met een harde pit), die de koffieboon bevat. Koffiebonen zijn eigenlijk de zaden van de vrucht; ze worden geroosterd en gemalen om koffie te maken.

Koffieplant Brievenbusplantje  verzorgen

Ervan uitgaande dat u verwijst naar de plant die in de volksmond bekend staat als koffieplant, of Coffeaplantae, zijn er een paar belangrijke dingen die u moet onthouden als het gaat om de verzorging van uw koffieplant Eerst en vooral vereist het gezond houden van uw koffieplant dezelfde verzorging als die van elke andere kamerplant. Zorg voor voldoende helder indirect zonlicht, geef water wanneer de bovenste laag aarde is opgedroogd en gebruik een lichte hand als het gaat om bemesting; dit alles zal er in belangrijke mate toe bijdragen dat uw koffieplant vitaal blijft Koffieplanten kunnen ook last hebben van gewone plagen zoals wolluis, schildluis en spint.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.