Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

koffieplant , Brievenbusplantje kopen

Opzoek naar de koffieplant plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je koffieplant kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant en meer informatie over deze plant, zodat je weet of deze plant goed aansluit.

Extra Informatie

Meer informatie over koffieplant

De koffieplant is een bloeiende plant die de koffieboon produceert, die wordt gebruikt om koffie te maken. De plant komt oorspronkelijk uit Afrika en is in veel landen over de hele wereld geteeld. De koffieplant groeit het best in een tropisch klimaat en heeft goed gedraineerde grond nodig. Hij kan 3 tot 4 meter hoog worden. De bladeren van de koffieplant zijn donkergroen en glanzend, en de bloemen zijn wit of lichtroze. De vrucht van de plant is een steenvrucht (een vlezige vrucht met een harde pit), die de koffieboon bevat. Koffiebonen zijn eigenlijk de zaden van de vrucht; ze worden geroosterd en gemalen om koffie te maken.

koffieplant Brievenbusplantje  verzorgen

Ervan uitgaande dat u verwijst naar de plant die in de volksmond bekend staat als koffieplant, of Coffeaplantae, zijn er een paar belangrijke dingen die u moet onthouden als het gaat om de verzorging van uw koffieplant Eerst en vooral vereist het gezond houden van uw koffieplant dezelfde verzorging als die van elke andere kamerplant. Zorg voor voldoende helder indirect zonlicht, geef water wanneer de bovenste laag aarde is opgedroogd en gebruik een lichte hand als het gaat om bemesting; dit alles zal er in belangrijke mate toe bijdragen dat uw koffieplant vitaal blijft Koffieplanten kunnen ook last hebben van gewone plagen zoals wolluis, schildluis en spint.

Andere planten:

Handige producten

heggenschaar

Heggenschaar

Beste heggenscharen

hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger

Bladblazer

Beste bladblazer

bodemverwerker

Bodemverwerker

Beste bodemverwerkers

Tuinkussen

Beste tuinkussens

tuinset

Tuinset

Beste tuinset

Hangmat

Beste hangmatten

Tuinbank

Beste tuinbanken