Mijn Tuin Producten

Monstera Dubia , gatenplant kopen

Opzoek naar de Monstera Dubia plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Monstera Dubia kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Monstera Dubia

De Monstera Dubia plant is een tropische groenblijvende klimplant die inheems is in de regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. De plant dankt zijn naam aan zijn grote, donkergroene bladeren, die tot 2 meter lang kunnen worden. De bladeren zijn diep gelobd en hebben een leerachtige textuur. De plant produceert kleine witte bloemen die het hele jaar door bloeien. Monstera Dubia is een snelgroeiende plant en kan tot 1 meter hoog worden als hij voldoende steun krijgt. De plant wordt vaak gebruikt als sierplant in tropische tuinen en als kamerplant in koelere klimaten. Monstera Dubia geeft de voorkeur aan vochtige omstandigheden en verdraagt geen droge grond of perioden van droogte.

Monstera Dubia gatenplant  verzorgen

Om voor je Monstera Dubia plant te zorgen, moet je deze voorzien van helder, gefilterd licht en de grond gelijkmatig vochtig houden. Het kan nodig zijn om vaker water te geven tijdens actieve groeiperiodes. De Monstera Dubia heeft baat bij een maandelijkse toediening van vloeibare meststoffen tijdens de lente en zomer maanden. Zorg ervoor dat u de aanwijzingen op het etiket opvolgt.Verminder de bewateringsfrequentie in de herfst en winter, maar laat de plant niet te droog worden. Af en toe vernevelen zal helpen om bladverkleuring te voorkomen die kan optreden bij te weinig vocht.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.