Mijn Tuin Producten

Calathea Rufibarba , Fluwelen Calathea kopen

Opzoek naar de Calathea Rufibarba plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Calathea Rufibarba kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Calathea Rufibarba

De Calathea Rufibarba, ook bekend als de "bassa jinka", of "armeluisplant", is een populaire kamerplant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Hij behoort tot de familie van de Marantaceae, waartoe ook andere bekende kamerplanten behoren, zoals de Curcuma longa (geelwortel) en de Canna indica (Indische gagel). De plant dankt zijn naam aan zijn gerimpelde, donkergroene bladeren die aan de onderzijde een roodachtige tint hebben. De plant komt van nature voor in vochtige tropische wouden en gedijt goed in vochtige grond met helder indirect licht.

Calathea Rufibarba Fluwelen Calathea  verzorgen

Calathea rufibarba, ook bekend als de fluwelen Calathea of de Vilten Kaarsenplant, is een prachtige kamerplant die wordt herkend om zijn donzige, zachte bladeren. Ze is nauw verwant aan de bekende gebedsplant (Calathea Prayer). Fluweelplanten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar ze groeien in tropische bossen onder het bladerdak van de bomen. Ze houden van warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, wat ze tot populaire kamerplanten maakt. Om uw fluwelen Calathea te verzorgen, moet u hem water geven wanneer de bovenkant van de grond droog aanvoelt. Gebruik gefilterd water of laat uw kraanwater een nacht staan, zodat chloor en andere chemicaliën kunnen verdampen.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.