Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

calathea rufibarba , Fluwelen Calathea kopen

Opzoek naar de calathea rufibarba plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je calathea rufibarba kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant en meer informatie over deze plant, zodat je weet of deze plant goed aansluit.

Extra Informatie

Meer informatie over calathea rufibarba

De Calathea Rufibarba, ook bekend als de "bassa jinka", of "armeluisplant", is een populaire kamerplant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Hij behoort tot de familie van de Marantaceae, waartoe ook andere bekende kamerplanten behoren, zoals de Curcuma longa (geelwortel) en de Canna indica (Indische gagel). De plant dankt zijn naam aan zijn gerimpelde, donkergroene bladeren die aan de onderzijde een roodachtige tint hebben. De plant komt van nature voor in vochtige tropische wouden en gedijt goed in vochtige grond met helder indirect licht.

calathea rufibarba Fluwelen Calathea  verzorgen

Calathea rufibarba, ook bekend als de fluwelen Calathea of de Vilten Kaarsenplant, is een prachtige kamerplant die wordt herkend om zijn donzige, zachte bladeren. Ze is nauw verwant aan de bekende gebedsplant (Calathea Prayer). Fluweelplanten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, waar ze groeien in tropische bossen onder het bladerdak van de bomen. Ze houden van warme temperaturen en een hoge luchtvochtigheid, wat ze tot populaire kamerplanten maakt. Om uw fluwelen Calathea te verzorgen, moet u hem water geven wanneer de bovenkant van de grond droog aanvoelt. Gebruik gefilterd water of laat uw kraanwater een nacht staan, zodat chloor en andere chemicaliën kunnen verdampen.

Andere planten:

Handige producten

heggenschaar

Heggenschaar

Beste heggenscharen

hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger

Bladblazer

Beste bladblazer

bodemverwerker

Bodemverwerker

Beste bodemverwerkers

Tuinkussen

Beste tuinkussens

tuinset

Tuinset

Beste tuinset

Hangmat

Beste hangmatten

Tuinbank

Beste tuinbanken