Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

beaucarnea recurvata nolina , Olifantspoot kopen

Opzoek naar de beaucarnea recurvata nolina plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je beaucarnea recurvata nolina kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant en meer informatie over deze plant, zodat je weet of deze plant goed aansluit.

Extra Informatie

Meer informatie over beaucarnea recurvata nolina

Beaucarnea Recurvata is een vetplant die inheems is in Mexico en Centraal Amerika. Hij is ook bekend onder de naam Paardenstaartpalm, Olifantsvoet of Flesjespalm. De Beaucarnea Recurvata plant is een langzaam groeiende, droogte tolerante plant die hoogtes kan bereiken van maximaal 25 meter hoog. Hij heeft een dikke stam en lange, afhangende bladeren die hem zijn karakteristieke "paardenstaart"-uiterlijk geven. De bladeren zijn groen aan de bovenkant en zilver aan de onderkant en kunnen tot 2 meter lang worden. Deze plant is populair als kamer- of terrasplant omdat hij niet veel water of verzorging nodig heeft en weinig licht kan verdragen.

beaucarnea recurvata nolina Olifantspoot  verzorgen

Beaucarnea recurvata, ook bekend als Nolina recurvata, is een soort van bloeiende plant in de familie Asparagaceae, inheems in het zuidoosten van Mexico. Het is een traaggroeiende groenblijvende boom die tot 15 m hoog wordt met een stevige stam tot 1 m diameter, en in de handel verkrijgbaar is als sierplant. De geslachtsnaam Beaucarnea werd in 1809 door de Franse botanicus André Thouars bedacht voor deze soort, die hij van Nolina onderscheidde door de licht teruggebogen bladeren. Het specifieke epitheton recurvata betekent "naar achteren gebogen", opnieuw verwijzend naar de vorm van de bladeren. B.

Andere planten:

Handige producten

heggenschaar

Heggenschaar

Beste heggenscharen

hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger

Bladblazer

Beste bladblazer

bodemverwerker

Bodemverwerker

Beste bodemverwerkers

Tuinkussen

Beste tuinkussens

tuinset

Tuinset

Beste tuinset

Hangmat

Beste hangmatten

Tuinbank

Beste tuinbanken