Mijn Tuin Producten

Cyperus Zumula , Kattengras kopen

Opzoek naar de Cyperus Zumula plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Cyperus Zumula kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Cyperus Zumula

De Cyperus Zumula plant is een overblijvende zegge die typisch groeit op natte, zandige bodems in tropische en subtropische klimaten. Hij wordt vaak aangetroffen in moerassen, rijstvelden en andere vochtige biotopen. De plant heeft een korte stengel en produceert bloemen die groen of bruin van kleur zijn. De plant kan worden gebruikt voor medicinale doeleinden, en van de wortelstokken (ondergrondse stengels) is aangetoond dat ze ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen hebben.

Cyperus Zumula Kattengras  verzorgen

De Cyperus zumula plant is een tropische vaste plant die oorspronkelijk uit Mexico en Midden-Amerika komt. Hij groeit in vochtige tot natte grond en geeft de voorkeur aan volle zon tot gedeeltelijke schaduw. Deze plant kan tot 2 meter hoog worden en heeft lange, donkergroene bladeren. De bloemen zijn klein en geel, en ze bloeien van de zomer tot de herfst. Voor de verzorging van uw Cyperus zumula plant moet u hem regelmatig water geven en om de paar weken bemesten met een algemene meststof. Als u in een koud klimaat woont, moet u de plant in de wintermaanden binnen zetten.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.