Mijn Tuin Producten

Peperomia Argyreia , Watermeloenplantje kopen

Opzoek naar de Peperomia Argyreia plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Peperomia Argyreia kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Peperomia Argyreia

De Peperomia Argyreia is een plant die inheems is in de Filippijnen en al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. De bladeren en stengels van de plant worden gekookt en dan gebruikt als een plaatselijke behandeling voor huidaandoeningen zoals psoriasis, eczeem, en dermatitis. De plant wordt ook vaak gebruikt voor de behandeling van brandwonden, wonden en andere verwondingen. Bovendien wordt het sap van de bladeren soms ingenomen om maagproblemen zoals diarree en indigestie te helpen behandelen.

Peperomia Argyreia Watermeloenplantje  verzorgen

Als u op zoek bent naar een plant die zowel gemakkelijk te verzorgen als mooi is, dan is de Peperomia Argyreia een goede keuze! Deze opvallende plant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en heeft ovaalvormige bladeren met zilveren strepen in het midden. Hoewel hij de voorkeur geeft aan helder, indirect licht, verdraagt de Peperomia Argyreia minder licht en kan hij het zelfs goed doen bij tl-verlichting. Als het op water geven aankomt, laat dan de bovenste paar centimeter grond uitdrogen voordat je je plant een flinke slok geeft. Laat overtollig water weglopen en laat uw plant nooit in het water staan, want dit kan leiden tot wortelrot.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.