Mijn Tuin Producten

Coffea Arabica , Koffieplant kopen

Opzoek naar de Coffea Arabica plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Coffea Arabica kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Coffea Arabica

Coffea Arabica is een plant die koffiebonen produceert. Deze bonen worden gebruikt voor de productie van koffie, een van de meest populaire dranken ter wereld. Koffieplantages ontstonden voor het eerst in Ethiopië, en men denkt dat de Coffea Arabica-plant daar vandaan komt. De bonen van deze plant worden gebruikt voor de productie van Arabische koffie, die van een hogere kwaliteit wordt geacht dan andere koffiesoorten. De Coffea Arabica wordt ook verbouwd in andere delen van Afrika en in Midden- en Zuid-Amerika.

Coffea Arabica Koffieplant  verzorgen

Er zijn een paar basisdingen die u moet doen om een Coffea Arabica plant te verzorgen. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de plant voldoende zon krijgt. De plant heeft ten minste vier uur direct zonlicht per dag nodig. Probeer, indien mogelijk, meer zonlicht te geven. Ten tweede moet u de plant regelmatig water geven. De grond moet vochtig worden gehouden, maar niet nat. Ten derde moet de plant om de twee weken worden bemest met een uitgebalanceerde meststof voor bloemen en planten. Ten vierde moet u de plant regelmatig snoeien om nieuwe groei te stimuleren en de plant gezond te houden.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.