Mijn Tuin Producten

Perzische Slaapboom , Brievenbusboompje kopen

Opzoek naar de Perzische Slaapboom plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Perzische Slaapboom kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Perzische Slaapboom

De Perzische slaapboomplant is een soort vetplant die groeit in dorre streken. Hij dankt zijn naam aan zijn unieke bladeren, die zich 's nachts sluiten en overdag weer opengaan. De plant komt oorspronkelijk uit Iran en Afghanistan, maar kan ook in andere delen van de wereld worden aangetroffen. De Perzische slaapboom is een winterharde plant die kan overleven in arme grond en met weinig water. Hij wordt vaak gebruikt als decoratieve plant in tuinen en huizen.

Perzische Slaapboom Brievenbusboompje  verzorgen

Perzische slaapboomplanten zijn een soort kamerplanten die oorspronkelijk uit Iran komen. Ze staan bekend om hun vermogen zeer koude temperaturen te verdragen en te overleven in omstandigheden met weinig licht. Perzische slaapbomen zijn ook droogtetolerant, waardoor ze gemakkelijk binnenshuis te verzorgen zijn. Geef de plant bij het water geven alleen genoeg vocht om te voorkomen dat de bladeren verwelken. Laat de grond tussen twee gietbeurten volledig uitdrogen. Tijdens de wintermaanden kunnen Perzische Slaapbomen in een periode van rust gaan en is bladverlies normaal. Als u merkt dat uw plant veel bladeren verliest, kan dit te wijten zijn aan te veel direct zonlicht of overmatig water geven. Verminder een van deze factoren en uw plant zou moeten herstellen.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.