Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

In een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, zoekt iedereen verschillende manieren om het huis duurzamer te maken. Waar veel mensen dan niet aan denken zijn rolluiken, maar met rolluiken kan je veel energie besparen! Nu horen we je denken, hoe werkt dit? Dat leggen we graag aan je uit.

Energiebesparing

Naast het weren van de zon en bieden van privacy, zijn rolluiken uitstekend voor het besparen van energie. Het geheim zit hem in de isolerende eigenschappen van rolluiken.

Als het rolluik gesloten is, ontstaat er een extra luchtlaag tussen het rolluik en het raam. Lucht is een slechte warmtegeleider, dus deze luchtlaag dient als extra isolatie. Hiermee houd je in de zomer de warmte buiten en blijft het binnen lekker koel zonder hulp van een energie slurpende airco. In de winter houd je juist de warmte binnen, zonder de kachel extra hoog op te stoken. Dat merk je gelijk op je energierekening! Als je nog meer wilt besparen op je energierekening, kies dan voor rolluiken op zonne-energie.

Rolluiken op zonne-energie

Rolluiken op zonne-energie zijn voorzien van een nieuwe technologie, die gebruik maakt van een zonnepaneel en een zelf oplaadbare motor. Op het rolluik zit een zonnepaneel bevestigd en deze vangt de straling van de zon op. Deze straling wordt omgezet in energie om de motor op te laden. Dit wordt gebruikt om het rolluik op en neer te laten bewegen. Het rolluik hoeft dus niet aangesloten te worden op het stroomnetwerk, maar werkt volledig op zonne-energie. Deze technologie maakt rolluiken op zonne-energie niet alleen milieuvriendelijk, maar zorgt ook voor kostenbesparing op lange termijn.

Meer voordelen

Naast energiebesparing en isolatie hebben rolluiken nog meer voordelen. Zo bieden ze extra beveiliging tegen inbraak. Hiermee wordt het inbrekers een stuk lastiger gemaakt om binnen te komen. Daarnaast werken ze verduisterend, wat bijdraagt aan een goede nachtrust. Ook zijn rolluiken geluidswerend. Handig voor als je langs een drukke weg woont. Met al deze voordelen zijn rolluiken dus een slimme én duurzame investering voor je huis.

Bij Zon en Scherm weten we alles over een rolluik kopen. Maak een afspraak of kom langs in één van onze showrooms. Onze adviseurs helpen je graag bij het kiezen van rolluiken die bijdragen aan de duurzaamheid van je huis.