Mijn Tuin Producten

Pachira Aquatica , Geldboom kopen

Opzoek naar de Pachira Aquatica plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Pachira Aquatica kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Pachira Aquatica

De Pachira Aquatica plant is een tropische moerasboom die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt. Hij kan tot 60 voet hoog worden en heeft een lange, rechte stam die vaak aan de basis gesteund is. De boom heeft grote, groene bladeren die hartvormig zijn en tot 5 cm lang kunnen worden. De boom produceert geurende bloemen die wit of roze van kleur zijn en een vrucht voortbrengen die eetbaar is voor de mens. De Pachira Aquatica plant wordt algemeen gebruikt als sierboom in tropische klimaten en als bron van schaduw.

Pachira Aquatica Geldboom  verzorgen

Zet de plant in de volle zon in de buurt van een raam. Probeer gordijnen of jaloezieën dicht te doen zodat het zonlicht niet te hard is voor de plant. De grond moet vochtig zijn, maar niet zompig, want dat kan wortelrot veroorzaken. Controleer dus wekelijks de drainagegaten in de bodem om zeker te zijn van een goede beluchting. Als de bladeren geel of bruin beginnen te worden, kan dit erop wijzen dat de plant te veel water heeft gekregen of in een te schemerige omgeving is geplaatst - verhoog het lichtniveau en/of verlaag de bewateringsfrequentie; laat de grond bijna volledig opdrogen voordat u opnieuw water geeft. Bemest elke 2 tot 3 maanden om uw planten gezond en groeiend te houden.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.