Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

alocasia cucullata , kopen

Opzoek naar de alocasia cucullata plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je alocasia cucullata kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant en meer informatie over deze plant, zodat je weet of deze plant goed aansluit.

Extra Informatie

Meer informatie over alocasia cucullata

De Alocasia cucullata plant is een soort van bloeiende plant in de familie Araceae. Het is inheems in Zuidoost-Azië, waar het groeit in vochtige gebieden, zoals wetlands en rijstvelden. Deze plant is een wintergroene vaste plant die een rechtopstaande stengel produceert met daarop grote, pijlpuntvormige bladeren. De bladeren zijn donkergroen en sterk gestructureerd, met paarse nerven over hun lengte. In de nazomer of vroege herfst krijgt de plant een kolf van witte bloemen. Alocasia cucullata wordt algemeen gekweekt als sierplant in tropische en subtropische klimaten. Hij vereist voldoende vocht en een goede drainage en kan worden geplant in de schaduw of in de halfzon.

alocasia cucullata   verzorgen

Alocasia Cucullata planten doen het het beste in helder, indirect licht. Regelmatig water geven, zodat de bovenste paar centimeter grond tussen de gietbeurten kan uitdrogen. Geef in de lente en zomermaanden om de twee weken een uitgebalanceerde vloeibare meststof. Verpot jaarlijks in een pot die slechts iets groter is dan de huidige pot. Gebruik bij het verpotten een goed drainerende potgrond voor kamerplanten.

Andere planten:

Handige producten

heggenschaar

Heggenschaar

Beste heggenscharen

hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger

Bladblazer

Beste bladblazer

bodemverwerker

Bodemverwerker

Beste bodemverwerkers

Tuinkussen

Beste tuinkussens

tuinset

Tuinset

Beste tuinset

Hangmat

Beste hangmatten

Tuinbank

Beste tuinbanken