Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

cactus opuntia , Schijfcactus kopen

Opzoek naar de cactus opuntia plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je cactus opuntia kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant en meer informatie over deze plant, zodat je weet of deze plant goed aansluit.

Extra Informatie

Meer informatie over cactus opuntia

De cactus Opuntia is een plant die groeit in het Amerikaanse zuidwesten en Mexico. Hij maakt deel uit van de cactusfamilie, en dankt zijn naam aan het Spaanse woord voor "cactusvijg" De Opuntia plant heeft ovaalvormige bladeren die bedekt zijn met doornen. De bloemen zijn roze of magenta, en de vrucht is helder rood of oranje. De vrucht van de Opuntia plant is eetbaar, en wordt vaak gebruikt in de Mexicaanse keuken. De cactusvijgvrucht is rijk aan vezels, vitamine C, magnesium, kalium, en antioxidanten. Het heeft een zoetzure smaak die kan worden genoten vers of gekookt in jam, taarten, gelei, en sauzen.

cactus opuntia Schijfcactus  verzorgen

De verzorging van een cactus opuntia plant is relatief eenvoudig, omdat ze vrij veerkrachtig zijn en zich goed kunnen aanpassen. Er zijn echter een paar dingen die u in gedachten moet houden om uw plant te laten gedijen. Ten eerste hebben cactus opuntia planten volle zon nodig om goed te groeien. Als je in een gebied woont met weinig zonlicht, kan het nodig zijn om aan te vullen met kunstlicht. Daarnaast is het belangrijk om de grond tussen de gietbeurten volledig te laten uitdrogen, omdat deze planten van nature in dorre omgevingen groeien en niet tegen zompige omstandigheden kunnen. Gebruik bij het water geven alleen gedestilleerd of gezuiverd water, omdat leidingwater mineralen kan bevatten die zich kunnen ophopen en de plant na verloop van tijd kunnen beschadigen.

Andere planten:

Handige producten

heggenschaar

Heggenschaar

Beste heggenscharen

hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger

Bladblazer

Beste bladblazer

bodemverwerker

Bodemverwerker

Beste bodemverwerkers

Tuinkussen

Beste tuinkussens

tuinset

Tuinset

Beste tuinset

Hangmat

Beste hangmatten

Tuinbank

Beste tuinbanken