Mijn Tuin Producten

Cactus Opuntia , Schijfcactus kopen

Opzoek naar de Cactus Opuntia plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Cactus Opuntia kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Cactus Opuntia

De cactus Opuntia is een plant die groeit in het Amerikaanse zuidwesten en Mexico. Hij maakt deel uit van de cactusfamilie, en dankt zijn naam aan het Spaanse woord voor "cactusvijg" De Opuntia plant heeft ovaalvormige bladeren die bedekt zijn met doornen. De bloemen zijn roze of magenta, en de vrucht is helder rood of oranje. De vrucht van de Opuntia plant is eetbaar, en wordt vaak gebruikt in de Mexicaanse keuken. De cactusvijgvrucht is rijk aan vezels, vitamine C, magnesium, kalium, en antioxidanten. Het heeft een zoetzure smaak die kan worden genoten vers of gekookt in jam, taarten, gelei, en sauzen.

Cactus Opuntia Schijfcactus  verzorgen

De verzorging van een cactus opuntia plant is relatief eenvoudig, omdat ze vrij veerkrachtig zijn en zich goed kunnen aanpassen. Er zijn echter een paar dingen die u in gedachten moet houden om uw plant te laten gedijen. Ten eerste hebben cactus opuntia planten volle zon nodig om goed te groeien. Als je in een gebied woont met weinig zonlicht, kan het nodig zijn om aan te vullen met kunstlicht. Daarnaast is het belangrijk om de grond tussen de gietbeurten volledig te laten uitdrogen, omdat deze planten van nature in dorre omgevingen groeien en niet tegen zompige omstandigheden kunnen. Gebruik bij het water geven alleen gedestilleerd of gezuiverd water, omdat leidingwater mineralen kan bevatten die zich kunnen ophopen en de plant na verloop van tijd kunnen beschadigen.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.