Mijn Tuin Producten

Zamioculcas Zamiifolia , ZZ Plant kopen

Opzoek naar de Zamioculcas Zamiifolia plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Zamioculcas Zamiifolia kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Zamioculcas Zamiifolia

De Zamioculcas zamiifolia (ZZ) plant is een tropische groenblijvende plant die behoort tot de Araceae familie. Hij komt oorspronkelijk uit Oost-Afrika, en is droogtetolerant. ZZ planten hebben glanzende, donkergroene bladeren die ovaal van vorm zijn en 12-18 centimeter lang. De bladeren groeien in trossen vanaf de basis van de plant en staan gelijkmatig verdeeld langs de stengel. Bloemen worden niet vaak door deze plant geproduceerd; als ze er zijn, zijn ze klein en wit van kleur. ZZ-planten geven de voorkeur aan vochtige, maar goed doorlatende grond en indirect zonlicht. Ze kunnen zowel binnen als buiten worden geteeld; ze verdragen echter niet goed vorst of koude temperaturen.

Zamioculcas Zamiifolia ZZ Plant  verzorgen

Om uw Zamioculcas zamiifolia plant te verzorgen, geef hem regelmatig water en bemest hem maandelijks. Zet hem op een lichte, indirecte lichtplek en houd de grond gelijkmatig vochtig, maar niet zompig Hier volgen enkele eenvoudige tips voor de verzorging van uw Zamioculcas zamiifolia plant! geef de plant helder, indirect licht - te veel direct zonlicht zal de bladeren doen verschroeien. Als je geen ramen op het zuiden of westen hebt, is een raam op het oosten voldoende.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.