Mijn Tuin Producten

Clusia , kopen

Opzoek naar de Clusia plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Clusia kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Clusia

De Clusia plant is een vetplant afkomstig uit het Caribisch gebied, Zuid Amerika, en Mexico. Hij groeit in regenwouden en op berghellingen, en geeft de voorkeur aan een vochtig klimaat. De Clusia behoort tot de familie van de Guttiferae, die ongeveer 1.500 soorten bloeiende planten omvat. Het geslacht Clusia omvat ongeveer 150 soorten bomen en struiken De Clusia wordt gekenmerkt door zijn leerachtige bladeren en het ontbreken van bloemblaadjes. De bloemen zijn klein en onopvallend, maar ze worden gevolgd door grote vruchten die vaak felgekleurd zijn. De vruchten bevatten zaden die door vleermuizen en vogels worden verspreid De Clusia wordt veel gebruikt in de traditionele geneeskunde.

Clusia   verzorgen

De verzorging van Clusia planten is eenvoudig. Ze houden van helder, indirect licht en een hoge luchtvochtigheid. Geef water als de bovenkant van de grond droog aanvoelt en bemest om de maand met een uitgebalanceerde vloeibare meststof die tot de helft is verdund. Snoei lichtjes om de plant vorm te geven en na de bloei om nieuwe groei te bevorderen.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.