Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

clusia , kopen

Opzoek naar de clusia plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je clusia kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant en meer informatie over deze plant, zodat je weet of deze plant goed aansluit.

Extra Informatie

Meer informatie over clusia

De Clusia plant is een vetplant afkomstig uit het Caribisch gebied, Zuid Amerika, en Mexico. Hij groeit in regenwouden en op berghellingen, en geeft de voorkeur aan een vochtig klimaat. De Clusia behoort tot de familie van de Guttiferae, die ongeveer 1.500 soorten bloeiende planten omvat. Het geslacht Clusia omvat ongeveer 150 soorten bomen en struiken De Clusia wordt gekenmerkt door zijn leerachtige bladeren en het ontbreken van bloemblaadjes. De bloemen zijn klein en onopvallend, maar ze worden gevolgd door grote vruchten die vaak felgekleurd zijn. De vruchten bevatten zaden die door vleermuizen en vogels worden verspreid De Clusia wordt veel gebruikt in de traditionele geneeskunde.

clusia   verzorgen

De verzorging van Clusia planten is eenvoudig. Ze houden van helder, indirect licht en een hoge luchtvochtigheid. Geef water als de bovenkant van de grond droog aanvoelt en bemest om de maand met een uitgebalanceerde vloeibare meststof die tot de helft is verdund. Snoei lichtjes om de plant vorm te geven en na de bloei om nieuwe groei te bevorderen.

Andere planten:

Handige producten

heggenschaar

Heggenschaar

Beste heggenscharen

hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger

Bladblazer

Beste bladblazer

bodemverwerker

Bodemverwerker

Beste bodemverwerkers

Tuinkussen

Beste tuinkussens

tuinset

Tuinset

Beste tuinset

Hangmat

Beste hangmatten

Tuinbank

Beste tuinbanken