Mijn Tuin Producten

Nepenthes Alata , Bekerplant kopen

Opzoek naar de Nepenthes Alata plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Nepenthes Alata kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Nepenthes Alata

Nepenthes alata, ook bekend als de bekerplant, is een vleesetende plant die inheems is in tropische gebieden van Zuidoost-Azië. De Nepenthes alata plant produceert kruiken, of aangepaste bladeren, die gevuld zijn met spijsverteringsvloeistof. De plant gebruikt deze vloeistof om insecten en kleine dieren te vangen, die ze vervolgens verteert.

Nepenthes Alata Bekerplant  verzorgen

Nepenthes alata, ook bekend als de trompetplant, komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en is een uitstekende aanvulling op elke collectie vleesetende planten. Deze opvallende planten kunnen behoorlijk groot worden, met waterkruiken die wel een meter lang kunnen worden! Hoewel ze gemakkelijker te verzorgen zijn dan sommige andere Nepenthes soorten, vereisen Nepenthes alata nog steeds specifieke omstandigheden om goed te gedijen. Hier volgen een aantal tips voor de verzorging van je Nepenthes alata: zorgen voor vers water. Net als alle bekerplanten, heeft Nepenthes alata een bron van zoet water. Ze verdragen geen zout of brak water en zullen snel achteruitgaan als ze met iets anders dan zuiver water worden bewaterd.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.