Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

clusia rosea , Lichtplantje kopen

Opzoek naar de clusia rosea plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je clusia rosea kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant en meer informatie over deze plant, zodat je weet of deze plant goed aansluit.

Extra Informatie

Meer informatie over clusia rosea

Clusia rosea is een tropische plant die oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. De plant wordt al eeuwenlang door de inheemse bevolking van de regio gebruikt voor een verscheidenheid aan medicinale doeleinden, waaronder de behandeling van huidaandoeningen, koorts en maagproblemen. Meer recent hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat extracten van de Clusia rosea plant ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen bezitten. Deze eigenschappen kunnen verantwoordelijk zijn voor sommige van de heilzame effecten van de plant bij de mens. Zo is in laboratoriumexperimenten aangetoond dat extracten van Clusia rosea ontstekingen en door vrije radicalen veroorzaakte schade verminderen.

clusia rosea Lichtplantje  verzorgen

Clusia rosea is een tropische plant die een hoge luchtvochtigheid, helder licht en warme temperaturen nodig heeft. In huis kunt u de plant het beste op een lichte plaats bij een zonnig raam zetten. In de wintermaanden, wanneer de temperatuur onder de 65 graden zakt, kunt u de plant naar een warme kamer verplaatsen of op een verwarmde mat zetten. Houd de grond altijd vochtig, maar geef niet te veel water. Bemest om de week met een wateroplosbare meststof die tot de helft is verdund. Snoei indien nodig om de vorm van de plant netjes te houden.

Andere planten:

Handige producten

heggenschaar

Heggenschaar

Beste heggenscharen

hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger

Bladblazer

Beste bladblazer

bodemverwerker

Bodemverwerker

Beste bodemverwerkers

Tuinkussen

Beste tuinkussens

tuinset

Tuinset

Beste tuinset

Hangmat

Beste hangmatten

Tuinbank

Beste tuinbanken