Mijn Tuin Producten

Calathea Zebrina , Zebraplant kopen

Opzoek naar de Calathea Zebrina plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Calathea Zebrina kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Calathea Zebrina

De Calathea Zebrina is een mooie en exotisch uitziende plant die oorspronkelijk uit de oerwouden van Midden- en Zuid-Amerika komt. Hij heeft grote, ovaalvormige bladeren die gestreept zijn met afwisselend lichtgroene en donkergroene banden. De Calathea Zebrina behoort tot de familie van de Marantaceae, waartoe ook verschillende andere populaire kamerplanten behoren, zoals de Stromanthe Triostar en de Ctenanthe Oppenheimiana. De Calathea Zebrina is relatief gemakkelijk te verzorgen en is een uitstekende keuze voor beginners die nog geen planten bezitten. Hij geeft de voorkeur aan helder, indirect zonlicht, maar kan ook lagere lichtniveaus verdragen indien nodig.

Calathea Zebrina Zebraplant  verzorgen

Calathea zebrina is een mooie kamerplant die gemakkelijk te verzorgen is. Hier volgen enkele tips voor de verzorging van uw Calathea zebrina plant: 1. Zet je Calathea zebrina op een plek met indirect, helder licht. Te veel direct zonlicht zorgt ervoor dat de bladeren verkleuren of bruin worden. 2. Geef je plant water wanneer de bovenste centimeter van de grond droog aanvoelt. Vermijd overbewatering, want dat kan leiden tot wortelrot. Zorg ervoor dat u overtollig water uit de lekbak onder de pot leegt. 3.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.