Mijn Tuin Producten

Begonia Burkillii , kopen

Opzoek naar de Begonia Burkillii plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Begonia Burkillii kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Begonia Burkillii

De Begonia Burkillii plant is een begonia soort die inheems is in Vietnam. De plant is genoemd naar John Norton Wilkinson Burkill, die een Brits botanicus was. De Begonia Burkillii plant is een kruidachtige vaste plant die ongeveer 30 cm hoog wordt. De bladeren van de plant zijn groot en rond met een hartvormige voet. De bloemen van de Begonia Burkillii plant zijn oranje met rode strepen en ze bloeien van mei tot september.

Begonia Burkillii   verzorgen

Begonia Burkillii is een tere plant die spaarzaam water moet krijgen. Laat de bovenste centimeter grond uitdrogen voordat u water geeft, en geef water vanaf de onderkant, zodat het blad niet nat wordt. Dit helpt schimmelziektes te voorkomen. Een koele, schaduwrijke standplaats is ideaal voor Begonia Burkillii, en ze mag slechts twee keer per jaar bemest worden met een zwakke vloeibare meststof. Te veel mest is dodelijk voor deze plant. Knip verwelkte of dode bladeren af om een gezonde groei te bevorderen.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.