Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

maranta leuconeura fascinator tricolor , Gebedsplant kopen

Opzoek naar de maranta leuconeura fascinator tricolor plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je maranta leuconeura fascinator tricolor kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant en meer informatie over deze plant, zodat je weet of deze plant goed aansluit.

Extra Informatie

Meer informatie over maranta leuconeura fascinator tricolor

Maranta leuconeura fascinator, ook wel de "Gebedsplant" genoemd, is een prachtige, gemakkelijk te kweken kamerplant. De opvallende, donkergroen geaderde bladeren zijn gestreept met paars-zwart en omrand met warm roze. De onderzijde van de bladeren is diep karmozijnrood. Een familielid van de bidplant, Maranta leuconeura kerchoveana, ook bekend als de "konijnenvoetvaren", heeft vergelijkbare tekening op het blad, maar de bladeren zijn groter en produceren grotere hoeveelheden chlorofyl. Beide planten maken deel uit van de familie Marantaceae die ongeveer 45 inheemse soorten omvat in tropisch Midden- en Zuid-Amerika.

maranta leuconeura fascinator tricolor Gebedsplant  verzorgen

Om een Maranta leuconeura fascinator tricolor plant te verzorgen, begint u met het planten in een goed drainerende potgrond in een pot die drainage gaten heeft. Zorg voor helder, indirect licht en geef water als de grond droog aanvoelt. Laat de plant tussen de gietbeurten door iets uitdrogen om te voorkomen dat hij te zompig wordt. Als u merkt dat de bladeren beginnen te hangen, is dit een indicatie dat hij meer water nodig heeft. Bemest maandelijks met een verdunde vloeibare meststof tijdens de lente en de zomer. Verminder de bemesting tijdens de herfst- en wintermaanden.

Andere planten:

Handige producten

heggenschaar

Heggenschaar

Beste heggenscharen

hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger

Bladblazer

Beste bladblazer

bodemverwerker

Bodemverwerker

Beste bodemverwerkers

Tuinkussen

Beste tuinkussens

tuinset

Tuinset

Beste tuinset

Hangmat

Beste hangmatten

Tuinbank

Beste tuinbanken