Mijn Tuin Producten

Maranta Leuconeura Fascinator Tricolor , Gebedsplant kopen

Opzoek naar de Maranta Leuconeura Fascinator Tricolor plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Maranta Leuconeura Fascinator Tricolor kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Maranta Leuconeura Fascinator Tricolor

Maranta leuconeura fascinator, ook wel de "Gebedsplant" genoemd, is een prachtige, gemakkelijk te kweken kamerplant. De opvallende, donkergroen geaderde bladeren zijn gestreept met paars-zwart en omrand met warm roze. De onderzijde van de bladeren is diep karmozijnrood. Een familielid van de bidplant, Maranta leuconeura kerchoveana, ook bekend als de "konijnenvoetvaren", heeft vergelijkbare tekening op het blad, maar de bladeren zijn groter en produceren grotere hoeveelheden chlorofyl. Beide planten maken deel uit van de familie Marantaceae die ongeveer 45 inheemse soorten omvat in tropisch Midden- en Zuid-Amerika.

Maranta Leuconeura Fascinator Tricolor Gebedsplant  verzorgen

Om een Maranta leuconeura fascinator tricolor plant te verzorgen, begint u met het planten in een goed drainerende potgrond in een pot die drainage gaten heeft. Zorg voor helder, indirect licht en geef water als de grond droog aanvoelt. Laat de plant tussen de gietbeurten door iets uitdrogen om te voorkomen dat hij te zompig wordt. Als u merkt dat de bladeren beginnen te hangen, is dit een indicatie dat hij meer water nodig heeft. Bemest maandelijks met een verdunde vloeibare meststof tijdens de lente en de zomer. Verminder de bemesting tijdens de herfst- en wintermaanden.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.