Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

aeschynanthus japhrolepis , Lipstickplant kopen

Opzoek naar de aeschynanthus japhrolepis plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je aeschynanthus japhrolepis kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant en meer informatie over deze plant, zodat je weet of deze plant goed aansluit.

Extra Informatie

Meer informatie over aeschynanthus japhrolepis

vaak de bloedend hart liaan genoemd, is een tropische plant inheems in Zuidoost-Azië. Hij behoort tot de familie Gesneriaceae, die ongeveer 150 geslachten en 3.000 soorten bloeiende planten omvat. Aeschynanthus is een van de grotere geslachten in de familie, met ongeveer 170 soorten Aeschynanthus Japhrolepis is een klim- of klauterheester die tot 6 m lang kan worden. De bladeren zijn tegenoverstaand, ovaalvormig en hebben een glanzend groen oppervlak. De bloemen zijn klokvormig en helderrood, met gele meeldraden in het centrum.

aeschynanthus japhrolepis Lipstickplant  verzorgen

Aeschynanthus Japhrolepis is een relatief onderhoudsarme plant die in een grote verscheidenheid van omstandigheden kan worden gekweekt. Hij gedijt goed in helder, indirect licht en houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus je kunt hem het beste in een badkamer of keuken zetten waar hij een beetje van beide krijgt. Regelmatig water geven, maar niet te veel; laat de grond tussen twee gietbeurten uitdrogen. Bemest de plant om de week met een uitgebalanceerde vloeibare meststof. Regelmatig nevelen met warm water om de vochtigheid te verhogen. Snoei indien nodig om de plant mooi in vorm te houden.

Andere planten:

Handige producten

heggenschaar

Heggenschaar

Beste heggenscharen

hogedrukreiniger

Hogedrukreiniger

Beste hogedrukreiniger

Bladblazer

Beste bladblazer

bodemverwerker

Bodemverwerker

Beste bodemverwerkers

Tuinkussen

Beste tuinkussens

tuinset

Tuinset

Beste tuinset

Hangmat

Beste hangmatten

Tuinbank

Beste tuinbanken