Mijn Tuin Producten

Aeschynanthus Japhrolepis , Lipstickplant kopen

Opzoek naar de Aeschynanthus Japhrolepis plant? Op deze pagina vergelijken wij aanbieders waar je Aeschynanthus Japhrolepis kopen kunt. Daarnaast geven we je tips voor het verzorgen van deze plant. 

Extra Informatie

Meer informatie over Aeschynanthus Japhrolepis

vaak de bloedend hart liaan genoemd, is een tropische plant inheems in Zuidoost-Azië. Hij behoort tot de familie Gesneriaceae, die ongeveer 150 geslachten en 3.000 soorten bloeiende planten omvat. Aeschynanthus is een van de grotere geslachten in de familie, met ongeveer 170 soorten Aeschynanthus Japhrolepis is een klim- of klauterheester die tot 6 m lang kan worden. De bladeren zijn tegenoverstaand, ovaalvormig en hebben een glanzend groen oppervlak. De bloemen zijn klokvormig en helderrood, met gele meeldraden in het centrum.

Aeschynanthus Japhrolepis Lipstickplant  verzorgen

Aeschynanthus Japhrolepis is een relatief onderhoudsarme plant die in een grote verscheidenheid van omstandigheden kan worden gekweekt. Hij gedijt goed in helder, indirect licht en houdt van een hoge luchtvochtigheid, dus je kunt hem het beste in een badkamer of keuken zetten waar hij een beetje van beide krijgt. Regelmatig water geven, maar niet te veel; laat de grond tussen twee gietbeurten uitdrogen. Bemest de plant om de week met een uitgebalanceerde vloeibare meststof. Regelmatig nevelen met warm water om de vochtigheid te verhogen. Snoei indien nodig om de plant mooi in vorm te houden.

Planten blogs

Tips voor watergeven

Benieuwd hoeveel water je een plant moet geven? Wij hebben de beste tips voor je.

5 planten voor het balkon

Deze planten doen het, het beste op een balkon!

Planten voor in de tuin

Je tuin opvullen met mooie planten in grote potten? In deze blog leggen we het uit.

3 tips voor beginners

Begin je net met planten? In deze blog geven wij 3 tips en helpen we je de 5 meest gemaakte fouten te voorkomen.