Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

katten uit de tuin houden

Andermans katten uit de tuin houden is een behoorlijke klus. Katten zijn erg eigenwijze dieren. Ze doen wat ze zelf willen. Hierdoor komt het regelmatig voor dat katten in andere mensen hun tuin lopen. 

Helaas kunnen katteneigenaren hier niet altijd wat aan doen. Je kunt niet altijd met de kat mee buiten lopen. Katten die ook eenmaal naar buiten gaan, kun je niet meer binnen houden. Dit is sneu voor het beestje. Daarom hebben we hieronder enkele tips voor jou om de katten toch uit je tuin te kunnen houden. 

Vervelende luchtjes voor de kat

Een goede aanpak om te proberen is om te kijken welke luchtjes voor een kat verschrikkelijk zijn. Er zijn namelijk heel wat verschillende geuren die katten liever niet willen ruiken. Deze geuren kun je dan in je tuin leggen of strooien. Goede voorbeelden van dit soort luchtjes zijn:

  • Knoflook
  • Peper
  • Citroen
  • Azijn
  • Koffie

Je kunt altijd nog eens rondkijken welke luchtjes de betreffende kat niet lekker vindt ruiken. Dit moet je uitproberen, zodat je zeker weet dat de kat uit je tuin blijft. Vaak merk je dit binnen enkele dagen wel. 

Kies voor een vreemde ondergrond

Katten zijn dieren die ervan houden om te graven. Als ze gaan graven, doen zij ook graag hun behoeften in het zand. Dit wil je uiteraard al helemaal niet in je tuin hebben liggen. Daarom is het goed om naar het soort ondergrond te kijken wat je in je tuin neerlegt. 

Als je katten uit de tuin wilt houden, moet je dus geen zand gebruiken. Een goed voorbeeld is dan om bijvoorbeeld houtsnippers of korrels te gebruiken. De katten vinden dit geen fijn gevoel aan hun voeten. Ze zullen dan ook proberen te voorkomen dat ze hier op moeten lopen. De tuin vermijden is voor de kat dan de beste optie. 

Water is de grote vijand van de kat

Iedereen kent het wel. De kat heeft een hekel aan water. Het is de oudste truc die er bestaat, maar het is zeker wel een goede truc. Je kunt een kat nat spuiten met water, zodat ze uit je tuin blijven. Katten gaan je tuin dan al snel zien als een gevaar, omdat er water op hun gespoten wordt wanneer ze er lopen. 

Een goed voorbeeld om een kat mee nat te spuiten is de tuinslang. Anders kun je altijd nog een waterpistool kopen en de kat hiermee nat spuiten. Zo zorg je ervoor dat je op een leuke manier wel de kat uit de tuin kunt houden. Een katten uit de tuin houden is namelijk al vervelend genoeg. 

Katten uit de tuin houden met een goede omheining

Als je echt drastische maatregelen wilt treffen, is het goed om eens te kijken naar de soort omheining die je in je tuin hebt staan. Heb je bijvoorbeeld een schutting waar de katten op een eenvoudige manier op kunnen springen. De katten uit de tuin houden ga je dan doen door een goede omheining te plaatsen. 

Er zijn heel wat verschillende omheiningen waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je boven op de schutting een raster maken of punten er op plaatsen. Op die manier kunnen de katten niet zo goed je tuin in komen. Verder kun je gaten dichten zodat ze op die manier ook niet meer naar binnen kunnen komen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *