Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

bodembedekkers tegen onkruid

De tuin zien we vandaag de dag als het verlengstuk van de woning. En daarom doe je er het liefste alles aan om het onderhoud optimaal te houden. Tijdens de warmste dagen van het jaar is het hebben van een tuinsproeier aan te bevelen. Je geniet van een mooi en groen gazon en je kunt net even wat makkelijker de bloemen en planten bewateren? Maar wat voor soort sproeier is nu het meest geschikt? We geven je een paar handige tips in dit blog.

Voor een kleine tuin gebruik je een handmatige sproeier

Heb je een knusse stadstuin of een luxe dakterras? In beide gevallen is de kans groot dat je meer dan genoeg hebt aan een handmatige sproeier. Je koppelt de tuinslang erg makkelijk aan een waterpunt en hebt daardoor erg snel de buitenruimte bewaterd. Vervolgens gebruik je de tuinsproeiers  wanneer dat het beste uitkomt, bijvoorbeeld in een vroege ochtend in het weekend of snel na werktijd in de avond op een doordeweekse dag.

Een groot gazon bewater je met behulp van een slim systeem

Maar heb je het geluk een prachtig en royaal gazon te hebben bij jou in de tuin? Dan zijn er net even wat meer voorbereidingen waar je rekening mee kunt houden. Misschien is het bijvoorbeeld een slim idee om een heus systeem in de tuin aan te leggen, bestaande uit onder meer een PVC drukleiding. Hierdoor kun je op een erg slimme manier instellen wanneer het gazon moet worden bewaterd. Je hoeft daardoor haast niet meer om te kijken naar het gazon, aangezien het water op vaste dagen en tijdstippen krijgt. Het enige wat jij nog hoeft te doen, is het gazon onderhouden met een grasmaaier (of een robotmaaier).

Ontdek alle mogelijkheden op het gebied van het kopen van een tuinsproeier bij een specialist

Wat de beste oplossing is, hangt dus voor een erg groot deel af van het type tuin en de grootte ervan. Weet je op dit moment toch niet helemaal zeker wat de beste oplossing is voor je eigen tuin? Plan dan een keer een bezoek aan een expert uit het vak en laat je uitgebreid informeren én adviseren.  Een gespecialiseerde medewerker denkt maar al te graag met je mee en weet – dankzij de vele jaren ervaring in het vak – maar al te goed wat de mogelijkheden zijn voor je eigen tuin. Laat de waterpret voor je planten dus maar snel beginnen.