Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

Een jacuzzi of spa in uw buitenruimte is een plek van ontspanning en plezier, maar om deze ervaring optimaal te houden, is zorgvuldig wateronderhoud essentieel. Schoon, helder water is niet alleen aantrekkelijk om in te ontspannen, maar ook belangrijk voor uw gezondheid. In deze blog delen we daarom waardevolle tips voor het effectief onderhouden van het water in uw jacuzzi of spa, zodat u blijvend kunt genieten van een kristalheldere ervaring.

Waterbalans in je jacuzzi

Het handhaven van de juiste waterbalans en chemie is een kernaspect van jacuzzi-onderhoud. Test regelmatig de pH-waarde, chloor- en alkaliniteitsniveaus van het water. Een pH-waarde tussen 7,2 en 7,6 zorgt voor optimaal comfort en voorkomt huidirritatie. Chloor zorgt voor de desinfectie van het water en alkaliniteit houdt de pH-waarde stabiel. Volg de richtlijnen van uw jacuzzi-fabrikant of een deskundige voor het aanpassen van deze parameters.

Algemeen jacuzzi onderhoud

Voorkomen is beter dan genezen, en dit geldt zeker voor uw jacuzzi of spa. Gebruik een schepnet(skimmer) om bladeren en ander vuil te verwijderen. Reinig de binnenkant van uw jacuzzi met een zachte borstel om aanslag te elimineren. Vergeet de waterlijn niet, aangezien hier vaak ophoping van vuil en oliën achterblijven.

Zorg er ook voor dat de filters om de week goed worden gereinigd. Dit kan ervoor zorgen dat de chloor en pH-waardes langer goed blijven. Daarnaast kan een afdekzeil een deel van het vuil weren. Zorg er daarom voor dat het afdekzeil altijd op uw jacuzzi ligt wanneer u er geen gebruik van maakt.

Mocht het toch mis gaan

Het kan natuurlijk voorkomen dat het toch een keer mis gaat. U bent een paar weken op vakantie geweest en u komt terug bij een jacuzzi met groen water. Dit is een van de meest voorkomende vormen van verontreinigd water. De groene kleur vormt zich door algen die zich ophopen in uw spa. De voornaamste reden is een niet kloppende pH-waarde. Echter kunnen haren of huiddeeltjes dit proces ook versnellen. *Een kapotte Ozonator kan ook de boosdoener zijn.

In een vroeg stadium (licht groene kleur) kunt u dit probleem simpel oplossen door ‘Clear Water’ toe te voegen. In een later stadium (donker groene kleur) is het verstandig om het bad leeg te laten lopen, goed te reinigen en vervolgens (na het vol laten lopen) Chloorshock toe te voegen.

Naast groen water is schuimvorming, troebel water en vlokken in het water veel voorkomende vormen van verontreinigd water. Deze vormen van verontreiniging zijn in een vroeg stadium eenvoudig op te lossen met bepaalde onderhoudsproducten. In een later stadium is volledig waterverversing en een grondige schoonmaak vaak noodzakelijk.

Professionals staan voor u klaar

Soms kunnen problemen complexer zijn dan ze lijken. Als u merkt dat uw jacuzzi water troebel blijft, een onaangename geur heeft of als u technische problemen opmerkt, aarzel dan niet om een professionele hulp in te schakelen. Servicemonteurs van Sunspa Benelux hebben de kennis en expertise om deze problemen effectief aan te pakken.

Bij het nastreven van optimaal wateronderhoud voor uw jacuzzi of spa is het raadzaam om het advies en de aanbevelingen van uw jacuzzi-fabrikant te volgen. Bovendien kunt u rekenen op deskundig advies van toonaangevende wellness-experts zoals Sunspa Benelux. Als een gerenommeerd bedrijf in wellnessproducten en jacuzzi’s biedt Sunspa Benelux niet alleen hoogwaardige jacuzzi’s, maar ook waardevol advies over wateronderhoud en het behouden van een uitnodigende en verfrissende spa-ervaring.

Kortom, met consistent wateronderhoud kunt u blijven genieten van een heldere en gezonde jacuzzi of spa, waardoor uw ontspanningsmoment in uw eigen achtertuin nog waardevoller wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *