Mijn Tuin Producten

hommelnest in je tuin

Als je een hommelnest in je tuin of huis vindt is dat vaak wel even schrikken. De meeste mensen weten namelijk niet wat ze met een hommelnest aan moeten. Dit komt doordat bijen en wespen vaak erg bekend zijn, maar hommels niet. 

Het is altijd goed om eerst onderzoek te doen voordat je een hommelnest benadert of zomaar weghaalt. Hieronder leggen we je precies uit wat handig is om te doen wanneer je een nest vindt. Zo voorkom je dat er een gevaarlijke situatie ontstaat. 

Zijn hommels gevaarlijk?

Als eerste is het goed om te kijken of hommels gevaarlijk zijn. Wanneer dieren gevaarlijk zijn moet je ze namelijk anders benaderen. Gelukkig zijn hommels ongevaarlijk voor mensen en onze materialen. Wespen eten namelijk hout, maar hommels doen dit niet. 

Een hommelnest in je tuin of huis hebben is dan ook geen gevaar voor jezelf. Hommels zijn erg goed voor de natuur en zullen niet zo snel aanvallen. Zij zullen alleen steken wanneer ze zich bedreigd voelen. Dan steken ze met hun angel als zelfverdediging. 

Laat het nest met rust

Hommels zijn niet gevaarlijk, maar om aan hun nest te zitten is toch een slecht idee. Wanneer hommels zich namelijk bedreigd voelen, kunnen ze wel steken. Daarnaast hebben we vaak ook geen last van het nest, dan kun je het nest prima op zijn plek laten zitten. 

Een hommelnest is in geen enkel geval echt gevaarlijk. Het is dus goed om het te laten rusten wanneer het eenmaal een nest is. Zo kunnen de insecten hun werk goed doen en in het najaar zal het nest weer afsterven. Dan heb je er dus geen last meer van.

Voorkom dat het volgend jaar weer gebeurd

Het kan wel zijn dat je wilt voorkomen dat er volgend jaar een nest op dezelfde plek komt. Het is dan goed om het nest af te sluiten. Zo kunnen de hommels er volgend jaar niet meer bij komen. Op die manier zorg je ervoor dat ze een andere plek zoeken om een nest te maken. 

Uiteraard kun je het hele nest verwijderen in het najaar, maar het is dan wel van belang dat je de ruimte ook goed afsluit. Anders kunnen ze zo weer opnieuw een nest gaan bouwen, waardoor je weer hetzelfde verhaal hebt. 

Wil je nu van het hommelnest af? Huur een specialist in

Als je nu echt van het hommelnest af wilt, is het nooit aan te raden om dit zelf te regelen. Als je niet weet wat je aan het doen bent, kan dit heel wat schade opleveren aan het nest. Hierdoor kunnen de insecten misschien allemaal overlijden of juist wel agressief worden. 

Zorg er daarom voor dat je een specialist inhuurt wanneer je van het nest af wilt. Bedenk wel vooraf dat de insecten geen kwaad kunnen. Daarom is het echt het overwegen waard of ze niet dit jaar toch nog het nest bij je in de tuin of huis zouden mogen houden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *