Mijn Tuin Producten

brandnetels in tuin

Als je brandnetels kent dan heb jij je vast weleens afgevraagd ‘wat helpt tegen brandnetels in de tuin’. Brandnetels zijn namelijk vervelend onkruid wat je zo snel mogelijk uit de tuin wilt hebben. 

Daarom is het goed om te kijken wat de beste mogelijkheden zijn om het zo goed mogelijk te verwijderen. Gelukkig hoeft dit geen enkel probleem te zijn als je weet welke tips je moet volgen. Hieronder hebben we de tips voor je op een rijtje gezet. 

Maai de brandnetels omver

Een goede manier om van die vervelende brandnetels af te komen is door ze omver te maaien. Dit kun je gewoon doen met een standaard grasmaaier. Als het heel veel is, kun je altijd nog gebruik maken van een zitmaaier. Dan hoef je niet door de brandnetels heen te lopen. 

Wat helpt tegen brandnetels? Maai ze iedere keer zo goed mogelijk om. Op een gegeven moment groeien ze dan niet meer terug. Het is wel belangrijk dat je dit regelmatig doet, zodat de brandnetels niet meer terug groeien. Anders kun je als nog weer opnieuw beginnen met een andere truc. 

Verwijder brandnetels met wortels en al

Als je niet iedere keer wilt maaien, kun je ervoor kiezen om de brandnetels met wortel en uit er uit te halen. Zo voorkom je dat je de hele tijd over de brandnetels heen moet maaien. De beste manier die je dan hebt is door het eerst te maaien en daarna alle wortels te verwijderen. 

Het is wel goed om te kijken of je dan daadwerkelijk alle wortels weg haalt. Als je niet alle wortels weg hebt, groeit het namelijk zo weer opnieuw. Daarom is het goed om te kijken naar waar de meeste wortels zitten. Zorg wel dat je goede handschoenen draagt. Zo voorkom je dat je een geïrriteerde huid krijgt. 

Wat helpt tegen brandnetels? Karton doet wonderen

Nu de vraag wat helpt tegen brandnetels ongeveer is behandeld, is er alsnog een hele andere methode. Er zijn mensen die de volledige grond afsluiten met karton en hierop wat zwaars neerleggen. Hierdoor gaan de brandnetels uiteindelijk afsterven. 

Dit is wel een methode die echt een geruime tijd kan duren. Wanneer de brandnetels namelijk weer licht krijgen, kunnen ze zo weer gaan groeien. Soms duurt het wel een jaar voordat alles weg gaat. Het beste is dan ook om dit alleen te doen wanneer je er zelf een hele tijd niet bent. 

Zaai nieuwe planten

Zodra je de brandnetels hebt verwijderd is het goed om te kijken hoe je de brandnetels ook weg kunt houden. De beste oplossing is dan door meerdere nieuwe planten te zaaien. Zo zijn alle brandnetels weg en kunnen er geen nieuwe groeien. 

Je kunt het beste kiezen voor planten die wel tegen een stootje kunnen. Zo voorkom je dat er alsnog een hele hoop onkruid tussendoor groeit. Anders kun je altijd tegels leggen zodat er geen brandnetels kunnen groeien. De vraag ‘Wat helpt tegen brandnetels?’ is dan ook te beantwoorden door gewoon nieuwe planten in je tuin neer te zetten.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *