Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

zeecontainer huizen

Steeds meer mensen gaan aan de slag met een zeecontainer huis. Dit komt door allerlei verschillende dingen zoals de stijgende woningmarkt, maar ook de duurzaamheid van een zeecontainer speelt hier in mee. 

Dan is al snel de vraag gesteld ‘Waarom bouwen steeds meer mensen een zeecontainer huis?’ Hieronder leggen we je precies uit waarom mensen voor een zeecontainer kiezen en hoe jij hier ook eventueel in aanmerking voor komt. 

Wat is een zeecontainer huis?

Als eerste is het goed om te kijken wat een zeecontainer huis precies inhoudt. Een zeecontainer huis is simpelweg een huis dat gemaakt is van een zeecontainer. Deze containers worden normaal gebruikt om goederen te vervoeren. Ze zijn daardoor erg ruim en groot. Hierdoor heb je de gelegenheid om er een woning van te maken. 

Een zeecontainer kan als een tiny house gebouwd worden, maar er zijn ook complete villa’s die gebouwd worden met containers. Hierdoor heb je alle ruimte die je nodig hebt met een zeecontainer. Dit is ook de reden dat steeds meer mensen overwegen om voor een zeecontainer te gaan. 

Erg veel mogelijkheden met een zeecontainer huis

Er zijn heel wat verschillende mogelijkheden met een zeecontainer huis. Hierbij kun je denken aan normale huizen, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden doordat en zeecontainer een perfecte basis is van een duurzame woning. Enkele voorbeeld van mogelijkheden zijn:

  • Huizen
  • Werkgelegenheden
  • Zorginstellingen
  • recreatiegelegenheden 

Een zeecontainer huis is goedkoper dan een normale woning

Het grootste onderdeel wat tegenwoordig meespeelt bij de keuze voor een zeecontainer huis is het kostenplaatje. Een zeecontainer is over het algemeen een heel stuk goedkoper dan wanneer je een nieuwe woning wilt gaan bouwen. Vaak scheelt dit 30 tot 40%. 

Omdat de woningen nu zo duur zijn, zijn de mensen al snel geneigd om voor een goedkopere oplossing te gaan. Een zeecontainer huis is een goedkope oplossing en je krijgt er niet per se minder voor. Daarom is het voor veel mensen nu de vraag of dit een goede optie voor hun is. 

Een duurzame manier van wonen

Natuurlijk is wonen in een zeecontainer huis een duurzame manier van wonen. De zeecontainer bestaat in de meeste gevallen al, waardoor je op een duurzame manier gebruik maakt van verschillende materialen. De basis van de woning is er namelijk al door gebruik te maken van een zeecontainer. 

Ook wanneer je een container laat maken is het een duurzame manier van wonen. De containers gaan een erg lange tijd mee en het kost veel minder materiaal om een zeecontainer huis te maken dan een volledige woning te maken. Daarom is het voor de meeste mensen een goede keuze om voor een zeecontainer te gaan. 

Wat heb je nodig voor een zeecontainer huis?

Er zijn, net als voor een normale woning, heel wat dingen nodig om een zeecontainer huis voor jezelf te realiseren. Het is logisch dat je een zeecontainer nodig hebt, maar daarnaast zijn er nog heel wat verschillende materialen die je nodig hebt. Het zijn wel minder materialen dan voor een normaal huis. 

Een ontwerp voor een zeecontainer huis

De eerste stap is voor de meeste mensen de lastigste stap. Er moet namelijk een ontwerp worden gemaakt voor het huis. Een ontwerp moet gemaakt worden zodat je weet hoe het huis er uiteindelijk uit komt te zien. Hierbij hou je niet alleen rekening met de container, maar ook met eventueel ramen en mogelijkheden. 

Het ontwerp voor een zeecontainer huis wordt vaak gemaakt door experts. Op die manier ben je er zeker van dat het huis er zo goed mogelijk uit komt te zien. De ontwerpers gaan samen met jou in gesprek om erachter te komen wat jouw wensen precies zijn. 

Vergunningen

Uiteraard kun je niet zomaar een zeecontainer huis neerzetten. Je krijgt hierbij te maken met vergunningen. Je moet voor een zeecontainer een omgevingsvergunning hebben. Dit heette vroeger een bouwvergunning, maar ook de kapvergunning en sloopvergunning. Het is wel van belang dat je hier rekening mee houdt. 

Zonder een geldige vergunning mag je geen zeecontainer huis neerzetten. Dit heeft met allerlei regels en wetgeving te maken. Daarom is het van groot belang dat je zo snel mogelijk de vergunningen aanvraagt wanneer je wilt gaan bouwen. Zo voorkom je dat je wil gaan bouwen en uiteindelijk de vergunningen helemaal niet krijgt. 

Een fundering voor een zeecontainer huis

Nadat je de vergunningen hebt gekregen, mag je eindelijk beginnen met de bouw. De bouw van een zeecontainer huis begin je altijd met de fundering. Dit doe je uiteraard ook bij een normale woning, maar sommige mensen denken dat een zeecontainer geen fundering heeft. 

Het tegendeel is juist waar. Ook deze huizen moeten een goede en stevige fundering hebben. Als de zeecontainer op een vaste plek komt te staan. Het is dus goed om te kijken hoe je een goede fundering kunt laten leggen wanneer je een zeecontainer huis wilt laten bouwen. 

De uiteindelijke plaatsing van je huis

Zodra de fundering is gelegd, mag je eindelijk aan de slag met het plaatsen van de zeecontainer. In dit geval maakt het niet uit of het een gebruikte of een nieuwe container is. Wanneer de fundering erin ligt, kan er een zeecontainer huis geplaatst worden. Het is dan wel verstandig om de container kant-en-klaar te laten plaatsen, zodat je hier wat minder werk aan hebt. 

Nadelen van een zeecontainer huis

Er kunnen ook enkele nadelen aan een zeecontainer huis zitten. Het komt niet vaak voor dat ergens alleen maar voordelen aan zitten. Hieronder hebben we enkele nadelen voor je op een rijtje gezet:

  • Bij het gebruik van maar één container heb je vaak maar beperkte ruimte, waardoor
  • Je mag een zeecontainer niet zomaar weer verplaatsen. Hier moet je weer opnieuw een vergunning voor aanvragen
  • Meer verdiepingen en uitbreiding kost geld. Dit is voor een normale woning ook zo, maar hier heb je vaak toch net wat meer ruimte

Hoe lang gaat een zeecontainer huis mee?

Voordat je een volledige zeecontainer huis gaat laten plaatsen, is het handig om te weten hoe lang ze precies mee gaan. Een zeecontainer huis gaat gemiddeld tussen de 50 en 75 jaar mee. Meestal kan de container daarna nog opgeknapt worden, zodat hij nog een geruime tijd mee kan gaan. 

Een zeecontainer blijft dus niet voor altijd staan. Vaak wordt hij op den duur door de eigenaar al weggehaald. Het is wel belangrijk om te weten dat je er niet honderden jaren vanuit kan gaan dat een zeecontainer huis blijft bestaan. Als je hier naar op zoek bent, kun je het beste voor een normale woning kiezen. 

Wat kost een zeecontainer huis?

Uiteraard kunnen we geen vast kostenplaatje schetsen voor een zeecontainer huis. Iedereen heeft andere wensen en wil andere mogelijkheden. Voor een zeecontainer die 12m³ is betaal je tussen de €1000 en €3000 euro. Daarna moet je de volledige container nog inrichten en bekijken hoe je hem eventueel wilt veranderen.

De kosten van een zeecontainer huis zijn aanzienlijk lager dan van een normale woning. De containerprijzen kunnen wel erg verschillen. Niet iedereen wil namelijk wonen op een oppervlakte van maximaal 12m³. Dan zullen er ook meer kosten aan verbonden zitten als je een groter oppervlakte wilt. Dit kun je vaak online wel uitrekenen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *