Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

Een terras in je tuin kan een leuke toevoeging zijn aan je buitenruimte. Het biedt een plek om te ontspannen, lekker te zitten en te genieten van de frisse lucht. Je hoeft geen grote tuin te hebben voor een terras en het is ook helemaal niet moeilijk. Met de juiste tips en wat doe-het-zelf vaardigheden kan je gemakkelijk je eigen terras maken. In dit artikel delen we enkele handige tips om je op weg te helpen.

Kies de juiste locatie

Voordat je begint met het uitkiezen van de meubels, is het belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Denk na over de zonligging, privacy en het uitzicht dat je wilt hebben vanaf je zitplek. Zorg ervoor dat de locatie vlak is en vrij van obstakels zoals bomen of grote rotsen zodat er geen dingen in de weg liggen.

Kies het juiste materiaal

Het leukste klusje van het maken van je terras is het kiezen van de juiste tuinmeubels. Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen, zoals hout, staal, aluminium of kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Hout geeft bijvoorbeeld een warme uitstraling, maar heeft wel meer onderhoud nodig. Kies het materiaal dat past bij je stijl en wat gemakkelijk schoon te maken is. 

Bereid de ondergrond voor

Een solide en stabiele ondergrond is erg belangrijk voor een duurzaam terras, niemand wil op wiebelende stoelen zitten. Begin met het verwijderen van gras, onkruid en andere planten van de locatie. Graaf vervolgens de grond uit tot een diepte van ongeveer 20 centimeter en egaliseer het oppervlak. Plaats een anti-worteldoek om te voorkomen dat onkruid terugkomt en voeg een laag zand toe voor een betere afwatering.

Leg de bestrating

Nu is het tijd om de bestrating van je terras te leggen. Volg het ontwerpplan en begin met het plaatsen van de randstenen. Zorg ervoor dat ze waterpas liggen en goed op hun plaats zijn gezet. Vul daarna het terras op met de gekozen bestrating, zoals tegels of stenen. Zorg ervoor dat elke steen op de juiste hoogte ligt en gebruik een rubberen hamer om ze stevig aan te kloppen.

Voeg accessoires toe 

Om je terras een mooie en nette uitstraling te geven, kun je accessoires toevoegen. Denk aan het plaatsen van leuke verlichting, planten in potten en kussentjes. Je wil ervoor zorgen dat je terras een uitnodigende sfeer heeft om buiten te zitten. Voor de koude periode kan je een vuurkorf neerzetten om als nog te genieten van warmte en in de zomer kun je ervoor kiezen om een goedkoop zonnescherm te plaatsen om te genieten van schaduw. 

Onderhoud en bescherming

Om je terras in goede staat te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Veeg regelmatig bladeren en vuil weg en reinig het terras met een milde reiniger en water. Afhankelijk van het materiaal dat je hebt gekozen, kan het nodig zijn om het terras te behandelen met een beschermende coating om het te beschermen tegen weersinvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *