Mijn Tuin Producten

Het klinkt waarschijnlijk nog zo ver weg, maar december, januari en februari staan zo weer om de hoek. Je kunt je het beste al zo vroeg mogelijk voorbereiden, zodat je hier straks niet meer aan hoeft te denken, niets over het hoofd ziet én zodat alles wat je nodig hebt nog op voorraad is in de winkels. In dit artikel lees je wat je niet mag missen.

#1. Winter kit

Iets dat niet mag ontbreken in de auto is een noodkit voor noodsituaties. Je wil hier liever niet aan denken, maar wanneer je in zo’n situatie terechtkomt is het van belang om dit in de auto te hebben. Zorg ervoor dat in de kit items zitten, zoals een zaklamp, ijskrabber, veiligheidsvest, water en een EHBO-kit. Dit kan namelijk erg waardevol zijn wanneer je op een afgelegen locatie terechtkomt.

#2. Winterbanden

Een cruciale stap bij het klaarmaken van je auto voor de winter zijn winterbanden. Hiermee zorg je voor voldoende grip op besneeuwde en ijzige wegen. Een goede tip is om te kiezen voor pewag sneeuwkettingen. Deze zijn te gebruiken bij alle weersomstandigheden, dus ook bij zand en modder bijvoorbeeld. Deze kettingen brengen grip en comfort met zich mee en zorgen ervoor dat de remweg korter wordt. Hierdoor is de kans op ongelukken aanzienlijk kleiner.

#3. Verlichting

Controleer alle verlichtingen goed van de auto. Denk hierbij aan de koplampen, achterlichten, richtingaanwijzers en remlichten. Het is namelijk tijdens de donkere wintermaanden van belang om zichtbaar te blijven op de weg, zodat je goed gezien wordt en er minder ongelukken gebeuren. Zorg er daarom niet alleen nu al voor dat de verlichting werkt, maar controleer dit ook regelmatig in de winter zelf.

#4. De accu

Is jouw accu al jaren oud? Overweeg dan om voor de winter deze te laten vervangen door een professional. Koude temperaturen kunnen namelijk z’n tol eisen van de accu in de auto en al helemaal als deze niet in goede staat verkeert. Zorg er daarom voor dat je een goede accu hebt voordat de winter is gestart. Hierdoor kun je zorgeloos en veilig rijden.

#5. Vloeistoffen

Controleer ook of je belangrijke vloeistoffen in de auto hebt. Denk hierbij aan antivries, ruitensproeiervloeistof en motorolie. Antivries is voornamelijk belangrijk om te voorkomen dat het koelsysteem bevriest of dergelijke schade aanricht aan de motor. Zorg er daarnaast voor dat de ruitensproeiervloeistof ook een antivriescomponent heeft.

Er zijn dus zeker een aantal dingen die voorbereiding eisen voordat jij veilig in de wintermaanden kunt rijden. Zorg voor een winter kit, winterbanden, goede verlichting, een werkende accu en de juiste vloeistoffen en jij bent helemaal ready om veilig op pad te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *