Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

hoek loungeset

Wie wil er nou geen comfortabele loungeset in de tuin? Met de juiste set kun je heerlijk genieten van het buitenleven! Als je eenmaal een mooie tuinset hebt aangeschaft, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Investeer daarom in tuinmeubelen van hoogwaardige kwaliteit en besteed daarnaast voldoende aandacht aan het onderhoud. In dit artikel geven we advies om jouw loungeset goed te onderhouden.

Maak de loungeset regelmatig schoon

Het is belangrijk om jouw loungeset regelmatig schoon te maken om ophoping van vuil en beschadigingen te voorkomen. Houd hierbij rekening met het materiaal van de tuinmeubelen. Een hoek loungeset van aluminium behandel je bijvoorbeeld niet hetzelfde als een set van hout. De veiligste manier is om een loungeset schoon te maken met een sopje van water en een mild schoonmaakmiddel zoals groene zeep. Dit is geschikt voor vrijwel alle materialen. Poets met een zachte borstel of spons om krassen te voorkomen. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen en spoel af met een tuinslang in plaats van een hogedrukreiniger.

Laat alles na het schoonmaken goed drogen

Zodra je alles grondig schoon hebt gemaakt, moet je de loungeset laten drogen. Leg dus niet direct alle kussens weer op de plek. Zorg ervoor dat alles goed kan luchten om schimmel of vochtproblemen te voorkomen.

Behandel hout met olie of beits

Heb je een houten loungebank of een lounge dining set met een houten eettafel? Behandel dit natuurlijk materiaal dan op de juiste manier. Maak het eerst schoon, laat het goed drogen en breng vervolgens olie of beits aan. Dit beschermt het hout tegen vocht en andere weersinvloeden. Onbehandeld hout zal snel verkleuren en achteruitgaan in kwaliteit. Sla deze stap dus niet over of schaf een kunststof loungeset aan met een houtlook. Dat is lekker onderhoudsvriendelijk.

Was de tuinkussens volgens het wasvoorschrift

Ook de kussens van de loungeset moeten schoongemaakt worden. Check hiervoor het wasvoorschrift dat op het label staat. Sommige kussenhoezen mogen in de wasmachine, anderen kun je alleen afnemen met een vochtige doek. Wanneer je de tuinkussens schoonmaakt met een mild sopje, is het belangrijk om het daarna weer goed schoon te spoelen en droog te maken. Anders kunnen zeepresten opdrogen en lelijke vlekken veroorzaken.

Behandel kussens met waterafstotende spray

Veel buitenkussens zijn zogenaamde all-weather kussens en kunnen dus het hele jaar door buiten blijven liggen. Zijn jouw tuinkussens niet of nauwelijks bestand tegen vocht en regen? Dan kun je ze behandelen met een waterafstotende spray. Hierdoor kun je vlekken ook veel gemakkelijker verwijderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *