Mijn Tuin Producten

Als je er de ruimte voor hebt dan is het natuurlijk heerlijk: een zwembad in de tuin. Na het werk of een dag op school even een paar baantjes trekken of vriendjes van de kinderen te spelen die heerlijk in het water kunnen plonzen op een warme zomerdag. Maar een zwembad vraagt wel het nodige onderhoud en goede keuzes bij de installatie.

Maak de juiste keuzes bij de aanleg

Als je zo min mogelijk onderhoud wilt hebben aan je zwembad, en als er onderhoud nodig is, dit zo makkelijk mogelijk wilt maken, is de locatie belangrijk. Zorg dat je een water tappunt in de buurt hebt waar je zwembadslangen op kunt aansluiten om het zwembad bij te vullen. Bij de installatie wordt een zwembad doorgaans gevuld met een tank. Het is immers geen doen om dit te regelen met water uit de kraan. Je kunt uiteraard ook water laten leveren voor het zwembad, bijvoorbeeld als een groot deel moet worden bijgevuld of ververst. Een zwembad vullen is van een geheel andere orde dan het opblaas zwembadje van je peuter.

Onderhoud aan het zwembad

Een zwembad heeft hoe dan ook onderhoud nodig. Je kunt dit uitbesteden aan een vakman. Die kan bij onder andere Teruplast terecht voor materialen voor het goed laten functioneren van het zwembad. Veiligheid is heel belangrijk. Als een zwembad op een pomp is aangesloten dan zitten er roosters in om het water af te voeren en terug het zwembad in te laten stromen. Deze moeten veilig zijn zodat je er niet aan kunt worden vastgezogen of er met je losse haren in terecht kunt komen. Daarnaast moet het water natuurlijk optimaal worden gezuiverd om te voorkomen dat je ziek wordt na een uurtje zwemmen. Zeker als er ook kinderen van het zwembad gebruik maken is dat belangrijk.

Wat kost een zwembad in de tuin?

De kosten van een zwembad in je tuin kunnen erg verschillen. Allereerst hangt het af van de afmetingen van het zwembad. Je kunt kiezen voor een klein zwembad dat vooral leuk is voor de kinderen of waar je een whirlpoolfunctie in laat bouwen. Of je gaat voor een semi wedstrijd bad met een lengte van 10 of 15 meter. Wil je het echt groot aanpakken dan is een wedstrijd bad van 25 meter natuurlijk ideaal. Als je voor een diep bad kiest is het uitermate belangrijk om ervoor te zorgen dat jonge kinderen die nog niet kunnen zwemmen niet in het water terecht kunnen komen.

Heb je een vergunning nodig voor een zwembad?

Als je een zwembad in je tuin wilt laten aanleggen dan is daar meestal geen vergunning voor nodig. Aannemend dat je tuin ruimschoots groot genoeg is voor een zwembad kun je hier in de meeste gevallen zelf over beslissen. Twijfel je, vraag dan meer informatie bij de gemeente. Het zou immers heel ingrijpend zijn als achteraf blijkt dat het zwembad niet had mogen worden aangelegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *