Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

Lekker relaxen in een groene tuin vol bloeiende planten en bloemen is een droom. Want zeg nou eerlijk, wat is er nou mooier dan een goed verzorgde tuin? Dit gaat natuurlijk niet vanzelf. Een tuin heeft liefde en aandacht nodig. Je moet je mouwen opstropen en even flink aan de bak. Als je eenmaal alle plantjes op de juiste plek hebt staan, moet je ze ook nog onderhouden. Waar het met tuinieren vaak misgaat is het water geven van planten. Meestal geven mensen planten te veel water en dat is niet goed voor de wortels van de plant. Dit probleem is verleden tijd met Summerrain. Met dit systeem voorkom je dat je planten te veel water krijgen en hou je de tuin mooi en groen!

De perfecte oplossing voor blije planten

Druppelirrigatie is een super handige techniek om je planten water te geven. Het helpt niet alleen met water besparen, maar het zorgt ook dat het water direct bij de wortels van de planten terechtkomt. Dit beschermt planten tegen overmatig water en helpt om onkruid te voorkomen. Summerrain is ook perfect als je een grote tuin hebt met veel planten en geen zin of tijd hebt om uren lang met de gieter in de tuin te staan.

Elke plant is anders: pas je aan

Iedere plant is anders, niet alleen qua uiterlijk, maar ook als het aankomt op wat ze nodig hebben. De ene plant doet het beter in direct zonlicht, waar de ander beter in de schaduw kan staan. Ook qua water zijn alle planten anders. Je kunt niet alle planten evenveel water geven. Nog een voordeel aan druppelirrigatie is dat je de hoeveelheid water makkelijk kunt aanpassen naar wat je plant nodig heeft. Dit is natuurlijk afhankelijk van het type plant, het seizoen en de omgeving waarin je plant staat. Zo zorg je voor gezonde groei en voorkom je dat je je plant verdrinkt in te veel water.

Ga voor duurzaam en sla regenwater op

Wil je je tuin echt groen maken? Overweeg dan om regenwater op te slaan om je planten water te geven. Goedkoop, duurzaam en makkelijk. Je hebt helemaal niet veel nodig om regenwater op te slaan en in Nederland hebben we (gelukkig) zeker geen tekort aan regen. Eigenlijk is het zonde om dat water zomaar weg te laten lopen. Dat kun jij toch zeker goed gebruiken om je tuin lekker groen te houden, ook als het bijvoorbeeld droog is in de zomer. Klaar voor een druppelsysteem? Onderhoud is de sleutel tot succes. Doe regelmatig een check op verstoppingen of lekkages. Het is natuurlijk ook niet de bedoeling dat je plant water te kort komt of alsnog verdrinkt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *