Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

houtsnippers in tuin

Er zijn heel wat verschillende soorten ondergrond die je in je tuin kunt gebruiken. Een zeer goede ondergrond zijn houtsnippers. Houtsnippers tuin zijn tegenwoordig steeds meer aanwezig in verschillende tuinen. Het is daarom zeker een aanrader om hier eens naar te kijken. 

Hieronder geven we je allerlei verschillende redenen waarom het een aanrader is om houtsnippers te gebruiken. Op die manier creëer jij de beste tuin voor jezelf en voorkom je ook nog eens een hele hoop andere problemen. 

Het voorkomen van onkruid

Een erg groot voordeel van houtsnippers in de tuin is het feit dat het onkruid tegen gaat. Omdat de houtsnippers de bodem direct bedekken, kan er veel minder onkruid doorheen komen. Het blijft daardoor een egaal oppervlak. 

Dit is een erg groot voordeel. Op die manier heb je geen uren werk aan onkruid schoffelen. Je zorgt er juist voor dat er eigenlijk bijna geen onkruid meer in de tuin kan groeien. Hierdoor blijft je tuin altijd mooi strak en hoef je niet meerdere keren per jaar je druk te maken over onkruid. 

Katten uit je tuin houden

Houtsnippers tuin kunnen ook ideaal zijn om katten tegen te gaan. De meeste mensen vinden het verschrikkelijk om katten in hun tuin te hebben lopen. Daarom willen we er alles aan doen om de katten uit onze tuin te verjagen. Houtsnippers kunnen hier een groot aandeel in spelen. 

De houtsnippers voelen niet fijn aan de pootjes van de katten. Hierdoor zijn ze niet zo snel geneigd om hier overheen te lopen. Het is dus de ideale oplossing om de katten zo veel mogelijk uit je tuin te houden. Uiteraard kun je dit combineren met andere dingen die katten vervelend vinden. 

Planten zullen minder last hebben van droogte

Een ander erg groot voordeel van houtsnippers tuin is het feit dat je planten gewoon veel minder last hebben van droogte. De bodem blijft juist wat langer vochtig. Er straalt namelijk geen directe zon op de bodem en het vocht wordt een stuk eenvoudiger vast gehouden. 

Dit scheelt voor jezelf een hele hoop werk. Je hoeft namelijk veel minder vaak de planten water te geven. Vooral voor mensen die weleens vergeten om hun planten water te geven is dit een ideale manier om de bodem wel echt vochtig te houden. 

Houtsnippers tuin gebruiken voor een moderne tuin

De houtsnippers tuin zijn natuurlijk niet alleen nuttig voor in de tuin. Het zijn ook leuke snippers om in je tuin te hebben liggen. Het is erg modern om dit soort snippers door de tuin heen te hebben liggen. Met alle voordelen die er aan vast zitten zijn er ook heel wat mensen die er nu gebruik van maken. 

Vaak worden de houtsnippers dan gebruikt in combinatie met andere ondergronden. Zo zorg je voor een contrast in de tuin. Je hebt dan een goed uitzicht als je ’s ochtends wakker wordt en naar je tuin kijkt. Je ziet namelijk een prachtige moderne tuin met goede houtsnippers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *