Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

Steeds meer mensen kiezen ervoor om kleine boompjes in hun tuin te plaatsen. Dit is ook niet meer dan logisch, want bomen die een klein formaat hebben, bieden de perfecte combinatie tussen een groene tuin die tegelijkertijd ook niet te veel schaduw heeft. Daarbij vergeten mensen vaak echter wel dat kleine bomen goed dienen te worden onderhouden. Daarom hebben we in deze blog vier producten voor je op een rijtje gezet die je helpen met het onderhouden van je kleine boom.

Meststoffen

In de eerste plaats zullen meststoffen erg behulpzaam zijn in het onderhouden van kleine bomen van partijen als Amitis.nl. Kleine bomen hebben namelijk veel grondstoffen nodig om te kunnen groeien of zelfs te kunnen overleven. Hoewel veel tuinen meer dan genoeg mineralen in hun grond hebben zitten, zullen deze op den duur op raken. Daarom is het handig om meststoffen aan te schaffen en deze toe te passen. Hiermee weet je namelijk zeker dat je boom op de lange termijn alle stoffen binnen krijgt die het nodig heeft.

Snoeischaren

Ten tweede is het verstandig om een snoeischaar aan te schaffen. Hoewel het mooi is om een kleine boom hard in zowel de lengte als breedte te zien groeien, zal deze boom erg chaotisch ogen wanneer er geen onderhoud op wordt gepleegd. Daarom is het zaak om een snoeischaar aan te schaffen en deze te gebruiken wanneer de boom wat wild oogt. Een andere snoeigereedschap optie die je hebt, is een takkenschaar. Zo hou je een mooie balans tussen een boom die hard groeit en tegelijkertijd niet al te wild lijkt.

Een bewateringssysteem

Verder is een bewateringssysteem een product dat belangrijk kan zijn om aan te schaffen voor je kleine boom. Nederland wordt namelijk steeds droger, waardoor veel bomen moeite hebben om gezond te blijven. Hier kun je iets aan doen door voor een bewateringssysteem te kiezen. Met een systeem als deze zul je volledige controle hebben over hoe vaak je boom vocht zal kunnen opnemen, zelfs wanneer er geen regenbuien op komst zijn. Daardoor zal je kleine boom een stuk gezonder ogen, hoe warm en droog het ook is.

Boombescherming

Tot slot is boombescherming ook een uitstekende keuze qua soorten producten die je kleine boompjes helpen te onderhouden. Veel kleine bomen zijn namelijk erg gevoelig voor bepaalde omstandigheden. Denk dan bijvoorbeeld aan insecten die hun bladeren of schors opeten en hierdoor de boom beroven. Met de juiste producten kun je bomen bescherming hiertegen. Denk echter ook aan bepaalde weersomstandigheden die schade kunnen aanrichten op de boom. Door middel van een beschermhoes of bepaalde stoffen die insecten afschrikken, zal je boom dit soort omstandigheden goed door kunnen komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *