Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

Er zal ooit een keer een tijd komen dat je een huisje voor jezelf hebt waarbij je ook het geluk hebt dat je er een achtertuin bij hebt gekregen. Dit is heel erg fijn voor in de zomer, je kan daar namelijk lekker barbecueën en andere activiteiten doen wanneer het lekker weer is. Maar je kan niet optimaal genieten van dit alles, als je niet genoeg privacy hebt en iedereen dus met je mee kan kijken. Daarvoor zijn er gelukkig hekken uitgevonden, maar voor welk type hek moet je dan kiezen? Hieronder vertellen we de voordelen van de verschillende soorten materialen voor hekken.

Houten hekken

De hekken die je bij de meeste mensen als tuinhek ziet terugkomen, zijn natuurlijk de hekken die gemaakt zijn van hout. Het fijne aan deze hekken is dat ze een hele mooie natuurlijke uitstraling hebben, wat ten goede kan komen aan de rest van je natuurlijke tuin. Ook kan je hout gemakkelijk aanpassen naar jou eigen smaak, je kunt het verven hoe je wilt en je kunt de vorm ook makkelijk bewerken als je dit zou willen. Kijk voor allerlei verschillende soorten hekken eens op Hekkenwereld.nl.

Kunststof hekken

Dan heb je ook nog hekken die gemaakt zijn van kunststof, veel mensen kiezen voor deze soort hekken omdat ze heel gemakkelijk in onderhoud zijn. Dit heeft er mee te maken dat ze bestand zijn tegen roest, corrosie en rot. Ook zijn dit type hekken heel goed bestand tegen de straling van de zon en andere weersomstandigheden.

Metalen hekken

De metalen hekken zijn hele sterke hekken die je meestal terugziet op plekken waar je niet wilt dat er ingebroken wordt. Deze hekken gaan ontzettend lang mee, omdat metaal een materiaal is die heel langzaam vergaat. Metaal is ook heel erg stevig, dus de kans is klein dat er nog iemand in jouw tuin komt met een metalen hek. Ook heeft een metalen hek weinig onderhoud nodig.

Bamboe hekken

Het laatste type hek wat we zullen bespreken, zijn de hekken gemaakt van bamboe. Deze hekken zijn heel erg milieuvriendelijk, omdat bamboe erg snel groeit en het dus ook niet zo snel opgaat als dat bijvoorbeeld bij hout wel gebeurd. Deze hekken zijn ook heel licht en dus ook eenvoudig te monteren in je tuin. Verder geeft dit type hek ook nog een natuurlijke uitstraling bij de rest van je tuin.