Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

Bij het kiezen van een coating voor uw platte dak zijn er verschillende opties beschikbaar. Eén van deze opties is de siliconen coating, een vloeibaar dakmembraan dat zowel geschikt is voor het renoveren van verouderde bitumen dakbedekkingen als voor de bescherming van nieuwe daken. In dit artikel worden de voordelen van het gebruik van siliconen coating voor uw dak besproken, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

Langere levensduur en betere bescherming

Een siliconen coating biedt diverse voordelen ten opzichte van traditionele dakbedekkingen. Zo zorgt de coating ervoor dat uw dak beter beschermd is tegen vocht en vuil. Daarnaast verlengt het de levensduur van uw dak met gemiddeld 15 tot 30 jaar. Dit betekent dat u met een siliconen coating minder vaak onderhoud of vervanging hoeft uit te voeren, wat op de lange termijn kostenbesparend kan zijn. Bovendien is siliconen coating bestand tegen verschillende weersomstandigheden, zoals regen, vorst en hitte. Het regelmatig inspecteren en onderhouden van het dak kan de levensduur van de coating nog verder verlengen.

Energiebesparing en verkoelende werking

Siliconen coating heeft een reflecterende eigenschap, waardoor het zonlicht weerkaatst en de temperatuur op het dak aanzienlijk lager blijft. Dit resulteert in koelere binnenruimtes en lagere energiekosten. Vooral witte dakcoating heeft extra voordelen op het gebied van warmte- en UV-reflectie. Het is echter belangrijk om regelmatig het dak te inspecteren en de witte coating schoon te maken voor optimale reflectie. Daarnaast is de siliconen dakcoating ideaal in combinatie met zonnepanelen, omdat de koelere panelen efficiënter werken en de energieopbrengst verhogen.

Geschikt voor diverse dakbedekkingen en eenvoudig aan te brengen

Siliconen coating kan worden gebruikt op verschillende soorten dakbedekkingen, waaronder bitumen, PVC, EPDM, beton en hout. Het aanbrengen van de coating vereist het reinigen en drogen van de ondergrond, het herstellen van eventuele beschadigingen en het aanbrengen van een gelijkmatige laag coating met de juiste dikte. De coating kan worden aangebracht zonder de oude dakbedekking te verwijderen, wat tijd en kosten bespaart. Platdakherstel is een expert op het gebied van siliconen dakcoating en biedt een ruim assortiment aan in verschillende kleuren en hoeveelheden. Ze voorzien ook in informatie en instructies voor het aanbrengen van de dakcoating.

Kosten en terugverdientijd van siliconen dakcoating

De kosten van siliconen dakcoating zijn afhankelijk van de oppervlakte van het dak en de gewenste kleur. Platdakherstel.nl biedt verschillende kilogrammen dakcoating aan met bijbehorende prijzen en heeft een rekentool op de website om de benodigde hoeveelheid en kosten per vierkante meter te berekenen. Hoewel de initiële kosten van siliconen dakcoating hoger kunnen zijn dan die van traditionele dakbedekkingen, kunnen de langere levensduur, betere bescherming en energiebesparende voordelen op de lange termijn leiden tot een aantrekkelijke terugverdientijd en kostenbesparing.

Siliconen coating: een duurzame en verstandige keuze

Het kiezen van een siliconen coating voor uw dak biedt vele voordelen op het gebied van bescherming, levensduur, energiebesparing en onderhoudsgemak. Door te investeren in een hoogwaardige siliconen coating, zoals die aangeboden door Platdakherstel, kunt u zorgeloos genieten van de voordelen van een duurzaam, energiezuinig en goed onderhouden dak. Het is een investering die zowel op korte als lange termijn zijn vruchten zal afwerpen en bijdraagt aan een beter milieu en lagere energiekosten.