Mijn Tuin Producten

Search
Close this search box.

Binnenkort ben jij de trotse nieuwe eigenaar van een cementdekvloer. Je kent alle voordelen, maar weet je ook al hoe je je vloer optimaal kunt benutten? Er zijn namelijk meerdere tips die je eenvoudig kunt toepassen om alles uit de vloer te halen wat er in zit. In deze blog geven we je drie tips, dus lees snel verder!

 

  • Geef hem een kleurtje!

Een cementdek heeft van zichzelf niet de allermooiste kleur. Althans, dat denken de meesten. Er is namelijk meer mogelijk met cement dan dat de meesten denken, die gaan namelijk automatisch uit van een neutrale, grijze kleur. Toch kan de cementdekvloer ook juist een kleurrijke highlight zijn van je huis, op meerdere manieren zelfs. Zo is het mogelijk om kleurpoeder aan te brengen in het cement, waardoor het cement zelf verkleurt. Maar, het is ook mogelijk om het cement pas op een later moment een kleur te geven, door het te verven. Denk goed na over welke kleur je de vloer wil maken, aangezien deze kleur snel het totaalbeeld van je huis zal bepalen.

 

  • Extra laag

Een cementdekvloer kan uitstekend als bovenste laag van je vloer gebruikt worden, maar dit hoeft niet! Je kunt de cementlaag namelijk ook uitstekend als fundatie gebruiken, waardoor je je nieuwe vloer simpelweg over de cementlaag heen legt. Nu zijn alle mogelijkheden weer open: jouw ideaalbeeld van een mogelijke vloer kun je helemaal realiseren. Ga je toch voor een mooie houten vloer, of leg je een mooie laminaatlaag aan? 

 

  • Sneller drogen

Is je cementdekvloer aangelegd, dan wil je deze ook eigenlijk zo snel mogelijk kunnen benutten. Hierdoor haal je het uiterste uit je vloer, omdat je gelijk kunt beginnen met experimenteren. Helaas hebben cementdekvloeren een aardige droogtijd, waardoor jij niet direct de handen uit de mouwen kunt steken. Tenzij je kiest voor een droogtijdversneller cementdekvloer! Dit wordt toegevoegd aan het cement, waardoor het sneller droog zal zijn en jij het dus sneller kunt gebruiken. Trek je creatieve handschoenen dus maar vast aan, aangezien je direct kunt beginnen met de inrichting van je vloer.

 

Genieten maar!

Hoe ga jij je nieuwe cementdekvloer inrichten?